Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Jason Line verlegt Pro Stock-grenzen

 virginia_line_01

Summit Racing-teamgenoten Greg Anderson en Jason Line hebben dit weekend op Virginia Motorsports Park de Pro Stock-geschiedenisboeken herschreven. In de vrijdagkwalificatie doorbrak Anderson als eerste Pro Stock-rijder in de historie met een run van 6,598 seconden de 6,60 seconden-barrière. In de zaterdagkwalificatie verbeterde Line deze nieuwe toptijd tot 6,571 seconden. Op zondag deed Line er tijdens de eliminaties nog een schepje bovenop. De Summit-rijder won niet alleen de wedstrijd maar verlegde nogmaals de grenzen door met 6,558 seconden en 209,75 mijl per uur twee nieuwe Pro Stock-records op de klokken te brengen.

tekst en foto's: Remco Scheelings

Na een afwezigheid van vijf jaar stond er dit seizoen weer een wedstrijd op Virginia Motorsports Park op de kalender van de NHRA POWERade Drag Racing Series. Vooral voor de Pro Stockers bleken de omstandigheden in Virginia ideaal. De 21ste uit de serie van 23 wedstrijden bracht weliswaar iets meer tekening in de titelstrijd, de beslissingen vallen pas in de laatste twee wedstrijden.

 virginia_line_00

Met zijn zege heeft Line in het kampioenschap nu een zodanige voorsprong op zijn Summit Racing-teamgenoot Anderson dat hem de titel bijna niet meer kan ontgaan. De twintig bonuspunten voor een nieuw nationaal record kwamen daarbij goed van pas. Line was met zijn Summit Pontiac GTO tijdens de eliminaties een klasse apart. In alle eliminatieronden reed Line runs in de 6,5 seconden. Vooral de eerste ronde was met 6,558 seconden en 209,75 mph indrukwekkend en grensverleggend. De vorige wedstrijd, twee weken geleden in Reading, was Line met 6.609 seconden ook al goed voor een nationaal record terwijl Anderson toen met 208,91 mph het snelheidsrecord scherper stelde. De nummers één en twee in de Pro Stock-titelstrijd moesten het op Virginia Motorsports Park in de halve finale tegen elkaar opnemen waarbij Anderson als regerend kampioen in Line zijn meerdere moest erkennen. In de finale was Tom Martino vervolgens kansloos tegen de nieuwe recordhouder. Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt het erop dat Line Anderson van zijn vierde titel op rij gaat afhouden.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet