Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ontstekingsproblemen vellen Vegter Pro Mod Racing bij Main Event

vegter.351

Na zijn succesvolle testsessie op Malmö Raceway keek David Vegter met hoge verwachtingen uit naar de start van het FIA Europees Kampioenschap op Santa Pod Raceway. Op de eerste kwalificatiedag zag het er voor de Vegter Pro Mod Racing-piloot nog hoopvol uit. Met een tijd van 6,19 seconden stond de Vegter Pro Mod Racing '67 Camaro op een derde kwalificatiepositie. Problemen met de ontsteking dienden zich echter al aan, waardoor de auto te langzaam op tempo kwam. Hoewel de eindsnelheden met 234 mph zeker niet verkeerd waren, zaten tijdsverbeteringen er niet meer in en werd Vegter in de achtste finales uitgeschakeld. "Teleurstellend, want de vooruitzichten waren goed. Helaas hebben we het probleem niet op tijd kunnen oplossen om nog voor een goede uitslag te gaan", meldde de Vegter Pro Mod Racing-rijder teleurgesteld.


Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

The Main Event op Santa Pod Raceway vormde ook dit jaar weer de aftrap van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Na de diverse eerdere successen, gaat Vegter Pro Mod Racing dit seizoen voor een topklassering in de eindstand van deze prestigieuze titelstrijd, waarbinnen Pro Modified ook nu weer de meest competitieve klasse is. Met een nieuwe blower, de Zweed Adam Flamholc als tuner en de snelle tijd tijdens de testsessie op Malmö Raceway, stonden voor David Vegter alle seinen op groen om bij de start van het seizoen direct flink te scoren. De eerste winst was al binnen toen de Vegter Pro Mod Racing '67 Camaro uit de teambus rolde. Het nieuwe fraaie zwarte design met Playboy Energy Drink gouden strepen trok direct de aandacht en oogstte veel lof.

vegter.311

Op de eerste kwalificatiedag zette Vegter in de tweede run een keurige 6,19 seconden op de klokken en stond daarmee in het uit 21 topcombinaties bestaande veld op een meer dan uitstekende voorlopige derde plaats. Ook met zijn eindsnelheid van 234 mph (377 km/u) zat de Vegter Pro Mod Racing Camaro in de top drie. Er diende zich echter al een probleem aan met de ontsteking, waardoor de Camaro als door een elastiek tegengehouden maar langzaam op snelheid wilde komen. Het team dacht het euvel verholpen te hebben, maar op de tweede kwalificatiedag leverde de eerste run tyreshake op, terwijl run twee bleef steken op 6,29 seconden. Omdat andere rijders hun tijden wel verbeterden, zakte Vegter terug naar de achtste kwalificatiepositie. "In de pits leek bij het warmdraaien alles goed, maar onder volle belasting tijdens de run, stak het probleem toch weer de kop op. Heel lastig omdat je ook alleen maar tijdens een run kunt constateren of het probleem daadwerkelijk opgelost is", aldus de Vegter Pro Mod-piloot.

vegter.131

In de eerste eliminatieronde moest Vegter het opnemen tegen de Engelsman Philip Englefield, normaalgesproken een te nemen hindernis voor de Nederlander. De '67 Camaro miste echter opnieuw acceleratievermogen, waardoor de tijd bleef steken op 6,39 seconden. Vegter had daarbij ook nog eens de pech dat juist in deze run Englefield met 6,29 seconden zijn persoonlijk record aanscherpte en daarmee de Vegter Pro Mod Camaro het nakijken gaf. "Teleurstellend. Zeker gezien de voorbereiding hadden we op meer gerekend. Wat eindsnelheden betreft zitten we in de top, maar door het probleem met de ontsteking verliezen we in het begin teveel tijd. Door het werken met Adam heb ik wel weer veel over de afstelling geleerd. Enkele problemen die ons vorig jaar parten speelden, zijn we daardoor nu al kwijt. Bij de tweede wedstrijd in Tierp gaan we voor revanche en de opgelopen achterstand in punten proberen goed te maken", klonk het alweer strijdlustig uit de mond van de Vegter Pro Mod Racing-piloot. Deze tweede wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap wordt verreden van 17 tot en met 19 juni op de fraaie en snelle Zweedse baan van Tierp Arena.

vegter.070

Vegter Pro Mod Racing wordt dit seizoen gesteund door Playboy Energy Drink, HKR Techniek, WVB Holland, PedalToTheMetal Musclecar Performance en Sonic Equipment.

vegter.331
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet