Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon lanceert met Project ChildSafe bijzonder sponsorprogramma

Rendering

De in 2013 naar Amerika geëmigreerde Nederlandse dragracer Lex Joon lanceert vandaag een bijzonder sponsorproject dat hem en zijn Top Fuel team een vaste plaats moet geven in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Lex Joon Racing is een samenwerking aangegaan met de (Amerikaanse) National Shooting Sports Foundation en hun Project ChildSafe. Het door de NSSF ontwikkelde voorlichtingsprogramma onder de titel 'Own it? Respect it. Secure it.' moet leiden tot minder ongelukken met vuurwapens.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: PR

Met vele overwinningen en onder andere een FIA Europese Top Fuel titel op zak, verhuisde Lex Joon in 2013 naar Amerika met als doel om in het dragrace-mekka een Top Fuel team op te zetten en mee te strijden in de NHRA Mello Yello Drag Racing Series, het met afstand sterkste dragrace kampioenschap ter wereld. Ook in Amerika liggen de geldschieters niet voor het oprapen, maar omdat de sponsorwereld daar toch een beetje anders in elkaar steekt, werd een alternatieve route bedacht.

Lex Joon Racing is recent een samenwerking aangegaan met de National Shooting Sports Foundation (NSSF) om hun 'Project ChildSafe' en het voorlichtingsprogramma onder de naam 'Own it? Respect it. Secure it.' te promoten. 'Project ChildSafe' moet leiden tot minder ongelukken met vuurwapens. De NSSF is de overkoepelende organisatie van vuurwapenproducenten en Lex Joon Racing heeft het exclusieve recht om binnen de NHRA 'Project ChildSafe' te promoten.

Project-ChildSafe-Logo

In Project ChildSafe's 'Own it? Respect it. Secure it.' wordt voorlichting gegeven over hoe vuurwapens veilig moeten worden opgeborgen en buiten bereik van kinderen en onbevoegden kunnen worden gehouden. Het project is uiteraard mede ingegeven door de diverse ongelukken die gebeurd zijn nadat kleine kinderen bij de vuurwapens van hun ouders konden komen. Daarnaast omvat het programma de verspreiding van de gratis verkrijgbare 'vuurwapen safety kits', waarmee vuurwapens vergrendeld kunnen worden en daarmee voor onbevoegden onbruikbaar zijn. Uiteindelijk moeten rond de 37 miljoen van deze 'firearms safety kits' hun weg naar de eigenaren van vuurwapens vinden. Vuurwapenbezit en de veiligheid rond deze wapens zijn natuurlijk hot items in Amerika en de huidige en nog komende verkiezingsstrijd.

Door de samenwerking met 'Project ChildSafe' is de American Dream van Joon een stapje dichterbij gekomen. Het team kan nu op zoek naar commerciële partners die hun naam aan het project willen verbinden en daarmee definitieve deelname aan de NHRA Mello Yello Drag Racing Series mogelijk moeten maken.

Lex-Joon-Racing-Logo
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet