Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Winnen in Pro Mod hoeft geen droom te blijven!

meihuizen.01

Ben je al actief in de Pro Modified klasse, maar waren andere rijders je te snel af? Of wil je de overstap maken naar deze snelste 'doorslammer' klasse in de dragrace-sport, maar denk je dat winst buiten je bereik ligt? Niets is minder waar! Een van Europa's snelste en meest constante Pro Modified auto's is namelijk te koop, de '68 Pontiac Firebird van Marc Meihuizen. De droom van het winnen van een wedstrijd in het FIA Europees Kampioenschap kan werkelijkheid worden!


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Na jaren in de top van het FIA Europees Kampioenschap Pro Modified te hebben meegedraaid, besloot Marc Meihuizen begin dit jaar het dragracen op een lager pitje te zetten. Drukke werkzaamheden in zijn bedrijf en de steeds meer aan hem trekkende tweede autosporthobby, 'driften', deden Meihuizen besluiten de '68 Pontiac Firebird dit jaar aan de kant te laten. Omdat een snelle terugkeer er ook niet inzit, heeft Meihuizen besloten zijn fraaie Pro Mod te verkopen. "Ik zie de auto liever in handen van een ander wedstrijden winnen, dan dat hij hier nog twee jaar staat niets te doen en ik misschien dan alsnog definitief stop", licht de Nederlander zijn besluit toe.

meihuizen.321

De '68 Pontiac Firebird is gebouwd bij Andy Robinson Race Cars en altijd perfect onderhouden. Sterker nog, de Pontiac is dit jaar van diverse nieuwe onderdelen voorzien, waaronder een nieuwe 4-link, en is daarmee in een betere conditie dan dat hij ooit is geweest. De Pontiac was de afgelopen jaren niet alleen een van de snelste Pro Mods van Europa, maar ook nog eens extreem constant, een belangrijke eigenschap om wedstrijden te winnen. Regelmatig werden hele series tijden van laag in de 5,9 seconden op de klokken gezet. Meihuizen scoorde dan ook diverse top drie kwalificatieposities, behaalde in 2013 in Finland een overwinning in het FIA EK en wist in 2013 en 2014 bij de European Finals op Santa Pod tot de finale door te dringen. In het FIA Europees Kampioenschap eindigde Meihuizen met de Pontiac de afgelopen vier seizoenen twee keer op de vierde plaats, werd een keer derde en een keer zesde. "Met de laatste aanpassingen die we aan de auto gedaan hebben, kan de Pontiac zeker in de 5,8 seconden rijden. Daar ben ik absoluut van overtuigd", aldus Meihuizen tot besluit.

meihuizen.04

Deze 'winner' komt nu dus te koop, inclusief perfect onderhouden motor en reserveonderdelen. Serieuze interesse? Neem dan contact op met Marc Meihuizen, telefoonnummer 06 53607178 of email info@m-trex.com.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet