Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drie op een rij voor Antron Brown

brown-reading.02

Met zijn derde opeenvolgende zege in de NHRA Mello Yello Countdown to the Championship lijkt Antron Brown regelrecht op weg naar de Top Fuel titel. Bij de Funny Cars deed Jack Beckman goede zaken door de wedstrijd in Reading op zijn naam te schrijven en daarmee het gat naar leider Del Worsham terug te brengen tot slechts 16 punten. In de Pro Stock klasse boekte Chris McGaha zijn derde zege van het seizoen door in de finale Greg Anderson op reactietijd te kloppen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De NHRA Keystone Nationals op Maple Grove Raceway was de derde wedstrijd in de play-off van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series. Daarmee is de wedstrijdserie die de beslissing in het kampioenschap moet brengen nu halverwege. De wedstrijd werd geplaagd door uiterst slechte weersomstandigheden waardoor de kwalificatie beperkt bleef tot één run op zaterdag.

brown-reading.01
Antron Brown

Weer Brown
In de Top Fuel klasse pakte Brittany Force de eerste kwalificatiepositie, maar werd in de halve finale uitgeschakeld door regerend kampioen Tony Schumacher. De U.S. Army-piloot moest het in de finale opnemen tegen zijn Don Schumacher Racing teamgenoot Antron Brown, die op weg naar de finale Dom Lagana en Larry Dixon (op reactietijd) het nakijken had gegeven. Net als bij de vorige twee races bleek Brown ook nu weer niet te verslaan en boekte daardoor zijn derde opeenvolgende zege. Met zijn overwinning verstevigde de Matco Tools-rijder zijn leidende positie in de tussenstand, al werd zijn voorsprong daarin door de finaleplaats van nummer twee Schumacher niet heel veel groter.

beckman-reading
Jack Beckman

Snel
Bij de Funny Cars deed Jack Beckman uitstekende zaken. Del Worsham, leider in de tussenstand en winnaar van de eerste twee races in de play-off, werd al in de eerste ronde uitgeschakeld en liet daarmee veel punten liggen. Beckman klopte zijn beide Don Schumacher Racing teamgenoten Tommy Johnson Jr. en Ron Capps om tot de finale door te dringen. Daarin moest de Infinite Hero Foundation Dodge Charger R/T het opnemen tegen de verrassing van de dag, Chad Head die met twee runs van 3,96 seconden de eindstrijd wist te bereiken. In een ongemeen spannende run klopte Beckman Head op reactietijd, waarbij met 3,910 tegen 3,903 seconden de allersnelste side-by-side Funny Car run uit de NHRA geschiedenis op het bord verscheen. Met zijn zege verkleinde Beckman zijn achterstand op Worsham tot slechts 16 punten.

mcGaha-reading
Chris McGaha

Winst voor Chris McGaha
Ook in de Pro Stock klasse werd de finale op reactietijd beslist. Hier was het Chris McGaha (6,492 seconden) die Greg Anderson (6,484 seconden) aan de lichten te snel af was en daardoor zijn derde zege van het seizoen boekte. Omdat leider Erica Enders in de kwartfinales werd uitgeschakeld, liep Anderson ondanks zijn verlies toch wat punten in op de regerend kampioen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet