Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: European Finals, vlammend slot van FIA EK

kop

Met de European Finals werd afgelopen weekend op Santa Pod het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing 2015 afgesloten. Hoe de titels werden verdeeld en wie er met de dagwinst vandoor gingen, is elders op AUTOSPORT.nl te lezen. Hier nog een kleine, vooral fotografische terugblik op wat andere zaken die een bezoek aan Santa Pod en het FIA EK meer dan waard maakten.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Op vrijdagavond was er in het programma een 'night qualifying sessie' voor de Top Fuel klasse opgenomen. Voor de fans en foto's een leuk extraatje vanwege de in het donker duidelijk zichtbare nitro-vlammen. Helaas was de baan zo koud, dat de Top Fuelers door wielspin nauwelijks van de startlijn kwamen. Alleen het team van Anita Mäkelä (kopfoto) slaagde erin een zodanige afstelling te vinden dat de Finse de kwartmijl in 4,01 seconden kon afleggen.

nightquali 1
Stefan Gunnarsson

nightquali 2
Jari Halinen

Ook de Funny Cars mochten hun geluk in het donker beproeven.
nightquali 4

nightquali 5

Voor de teams is een 'night qualifying' meer een nachtmerrie, want na de run moet er vervolgens tot in de nacht gesleuteld worden om alles weer paraat te hebben voor de volgende ochtend.
nightquali 7

Dat het dragracen in Engeland leeft, mag duidelijk zijn. Het hele weekend zat de tribune en de dijk langs de baan afgeladen vol.
druk

Anita Mäkelä geeft aan twee Junior Dragster rijdsters uitleg over haar werkplek. De blikken van bewondering zeggen genoeg.
anita uitleg
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet