Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: NitrOlympX hittebestendig

kop1

De 30ste NitrOlympX heeft het evenement op de Rico Anthes Quartermile van Hockenheim weer terug op de kaart gezet. Nadat afgelopen jaren problemen met de baan ernstig afbreuk deden aan de reputatie van de Duitse ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing, bleek de dragstrip nu zelfs bestand tegen recordtemperaturen van 40 graden. Over het wedstrijdgebeuren is elders op AUTOSPORT.nl al van alles te lezen, hier wat andere opvallende zaken die de aandacht van de camera opeisten.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Daarom wil Hockenheim de NitrOlympX voor geen goud kwijt. Een uitverkocht huis op zaterdagavond bij de start van de Nightshow. Daar kan wat winstmarge betreft geen Grand Prix tegenop.
uitverkocht

De Top Fuel top drie, Urs Erbacher, Micke Kågered en Liam Jones.
topfuelpodium

Voor de echte raceliefhebber het mooiste onderdeel van de Nightshow, een in het donker startende Top Fueler met de nitro-vlammen uit de uitlaten. Hier Urs Erbacher.
erbacher

Man van de wedstrijd was ongetwijfeld Micke Kågered die een dik verdiende overwinning behaalde in de Top Fuel klasse.
kagered

Vorige week mocht Birgitte Bremnes op Gardermoen zelf nog een Top Fuel dragster over de baan jagen. In Hockenheim was de 23-jarige Noorse weer als crewlid actief voor Jari Halinen. Niks glamour, gewoon de handen vuil maken bij het opmeten van de kokendhete koppelingsplaten.
bremnes1

bremnes2

De publiekslieveling van het evenement, de Audi van de Zweed Jens Eklund. Met een gillende turbo in het vooronder maakt de combinatie niet alleen de bij het Duitse publiek zo gewilde lange burn outs, maar is ook vreselijk snel.
audi

Als presentator kun je verder je mond wel houden want niemand luistert meer als dit opeens richting het podium komt rijden.
baby
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet