Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Pro Dutch Racing '71 Cuda roert zich

kop

In Zwijndrecht konden gisterenavond sponsors en relaties voor het eerst de Pro Dutch Racing '71 Plymouth Barracuda van dichtbij bewonderen. Door de vertraagde aankomst uit Amerika was een officiële presentatie er nog niet van gekomen, maar Pro Dutch Racing greep de mogelijkheid die Restaurant WiQui bood om de kennismaking met de auto te combineren met de aldaar georganiseerde BBB/Haringparty met beide handen aan. Daarmee konden ook relaties die nog niet eerder een dragrace-auto hadden gezien, en zeker niet gehoord, de 3.500 pk sterke Cuda van dichtbij bekijken.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De 'presentatie' van de '71 Plymouth Barracuda bij Restaurant WiQui was een schot in de roos. De BBB/Haringparty wordt altijd druk bezocht door bedrijven die op wat voor manier dan ook iets met de binnenvaart te maken hebben. Daaronder zitten veel bedrijven die hun naam al jaren aan Robert Joosten en zijn Pro Dutch Racing verbonden hebben. Het team heeft er een gewoonte van gemaakt om een nieuwe auto altijd officieel te presenteren. Door de late aankomst, nauwelijks een week voordat de Cuda in Zweden zijn eerste wedstrijd had, was dat er nu niet van gekomen. De geboden mogelijkheid kwam alle partijen precies goed uit, want aanstaande maandag vertrekt de auto alweer naar Finland voor de volgende FIA EK-wedstrijd.

twee
Veel belangstelling voor de Cuda

Naast de relaties die al aan Pro Dutch Racing verbonden zijn en de verrichtingen van het team nauwlettend volgen, waren er op de party ook veel vertegenwoordigers van bedrijven die voor het eerst met de sport kennismaakten. Het aantal vragen aan de teamleden was dan ook ontelbaar.

drie

Hoewel het niet in de bedoeling lag om de Cuda te starten, was het aantal verzoeken zo groot, dat het team de witte overhemden verruilde voor het zwarte werktenue om de motor bedrijfsklaar te maken. Het mag duidelijk zijn dat met name degenen die nog nooit een Pro Modified dragracer hadden gehoord, even niet wisten wat ze meemaakten.

werk.1
Toch nog aan het werk

start.2
en dan starten
start.1
wel de oren beschermen

Al met al dus een meer dan geslaagde bijeenkomst waarbij Pro Dutch Racing zich opnieuw uitstekend in de schijnwerpers heeft gezet.

Veel belangstelling was er ook om met de auto vereeuwigd te worden. Of was dat een goed excuus om met de dames op de foto te mogen? Zeker dat laatste!
opfoto.1

opfoto.2

Of toch liever zelf de foto maken
fotomaken
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet