Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Aanstaande zondag Street Legal Sunday op Zandvoort!

 Street Legal Sunday
Liefhebbers van snelle en fraai getunede straatauto’s kunnen aanstaande zondag 10 april op Circuit Park Zandvoort hun hart ophalen tijdens Street Legal Sunday. Het door DoDare georganiseerde festival gaat ‘back to basics’! Met dragraces, driftcompetities en een burn out contest voert actie de boventoon. Met het eerste optreden van de Jet Schoolbus heeft Street Legal Sunday zelfs een Nederlandse primeur!


Hoofdprogramma van Street Legal Sunday is het dragracen met streetlegal auto’s en motoren. De wedstrijd telt mee voor de Dutch Street Power Series waardoor het sterkst denkbare veld met de snelste streetlegals in Zandvoort aan de start verschijnt. Actie is ook te verwachten bij de driftcompetitie. Bij de burn out contest komen de liefhebbers van verbrand rubber aan hun trekken.

Street Legal Sunday heeft met het eerste optreden van de Jet Schoolbus zelfs een Nederlandse primeur. De ‘schoolbus’ is voorzien van een 17.000PK (!) sterke vliegtuigmotor en zal ongetwijfeld voor spektakel zorgen. Verder is er een demorun van een Funny Bike en haalt een motorstuntteam halsbrekende toeren uit.

Bij de Show & Shine-competitie zal de mooiste auto van het evenement worden gekozen terwijl op de paddock van Circuit Park Zandvoort merkenclubs hun fraaist getunede bolides showen. Tevens is er een uitgebreide bedrijvenmarkt met tuning en styling onderdelen.

Street Legal Sunday wordt gehouden op 10 april 2005 op Circuit Park Zandvoort. Het evenement begint om 9.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare (www.dodare.nl) kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon.

tekst: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet