Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: John Force maakt erelijst compleet

epping force p

Met winst voor John Force bij de Funny Cars, Tony Schumacher in de Top Fuel klasse en Greg Anderson bij de Pro Stockers, geen grote verrassingen op New England Dragway. Toch was er wel iets speciaals aan de overwinning van 16-voudig Funny Car kampioen Force, want met de zege in Epping heeft Force nu op alle circuits waar de NHRA Mello Yello Drag Racing Series gereden heeft, minimaal één keer op de hoogste trede van het podium gestaan.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

Bij de Funny Cars was het de tweede overwinning van het seizoen voor John Force. In zijn Peak Antifreeze Chevy Camaro SS klopte Force in de kwartfinale op reactietijd Matt Hagan, de aanvoerder van het tussenklassement, om vervolgens in de halve finale Cruz Pedregon het nakijken te geven. Aan de andere kant van de eliminatieladder voorkwam Tommy Johnson Jr. een vader-dochter finale door Courtney Force uit te schakelen.

epping force a
John Force

In de eindstrijd was het echter toch weer Force die met een klein verschil de nummer één uit de kwalificaties het nakijken gaf. Voor de 16-voudig Funny Car kampioen was het zijn 143ste overwinning en met zijn zege op New England Dragway heeft Force nu op alle banen waar de NHRA Mello Yello Drag Racing Series ooit gereden heeft, minimaal één zege geboekt.

epping schumacher
Tony Schumacher

In de Top Fuel klasse had er ook bijna een Force in de finale gestaan. Brittany Force werd echter in de halve finale met 0,01 seconde geklopt door Larry Dixon. In de andere halve finale was Tony Schumacher zijn Don Schumacher Racing teamgenoot Spencer Massey te snel af. In de eindstrijd pakte Schumacher ten koste van Dixon met een redelijke marge de winst, zijn tweede van het seizoen.

epping anderson
Greg Anderson

De finale in de Pro Stock klasse was een herhaling van de wedstrijd van vorige week in Englishtown. Greg Anderson bereikte ten koste van teamgenoot Jason Line de eindstrijd, terwijl Allen Johnson regerend kampioen Erica Enders het nakijken gaf. Van een revanche kwam het echter niet, want net als vorige week passeerde Anderson als eerste de finishlijn en pakte zo zijn derde overwinning van het seizoen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet