Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Regen maakt voortijdig einde aan Tierp Internationals

makela

De Tierp Internationals hebben het vandaag niet verder gebracht dan de eerste eliminatieronde. Nadat het programma in de ochtend al een paar keer onderbroken moest worden door lichte regen, maakten zware buien in de loop van de middag aan alle onzekerheid een einde en restte de race director geen andere keuze dan de tweede wedstrijd van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing verder af te blazen. Helaas werd de actie in de eerste eliminatieronde ook nog overschaduwd door een vervelende crash.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Bij de Top Methanol Funny Cars moest Leif Andreasson het opnemen tegen Micke Larsson. Na een forse tyreshake raakte Larsson de controle over zijn Funny Car kwijt, schoot naar de andere baan en raakte daar na een kleine 100 meter Andreasson vol in de zijkant. Andreasson sloeg over de kop en bleef nog een flink eind doorglijden. Larsson raakte hard de muur en kwam pas na de finishlijn tot stilstand. Andreasson bleef ongedeerd, maar Larsson werd uiteindelijk per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. De Zweed was bij kennis en waarschijnlijk vallen de verwondingen mee, maar de medische dienst wilde geen enkel risico nemen en Larsson zo snel mogelijk richting het ziekenhuis laten vervoeren.

crash2
Foto: PIC-AGENCY SWEDEN AB

crash3
De rommel op en naast de baan na de crash

andreasson
Leif Andreasson komt terug na zijn crash

Even daarvoor was het in de Top Fuel klasse al bijna misgegaan met Stig Neergaard. De Deen stond volledig dwars op twee wielen op de baan, maar net op tijd viel de auto terug en toucheerde alleen met een achterwiel de muur. Anita Mäkelä (kopfoto) overleefde de eerste eliminatieronde zonder kleerscheuren, net als Urs Erbacher, Duncan Micallef en Micke Kågered, die in een nieuw persoonlijk record van 4,00 seconden Jari Halinen uitschakelde.

gullqvist
Michael Gullqvist

In de Pro Modified klasse verraste Michael Gullqvist door na een volledig mislukte kwalificatie opeens een winnende 5,84 seconden uit de hoge hoed te toveren. Met 5,93 seconden bleef ook Niclas Andersson weer onder de zes seconden, net als Tero Laukkanen (5,99).

vegter
David Vegter

Van de Nederlanders overleefde David Vegter de eerste ronde niet. Meteen bij de start verloor de Camaro-rijder alle grip en zag Gullqvist aan de horizon verdwijnen. Beter verging het Robert Joosten. Hoewel de Pro Dutch Racing-rijder last had van tyreshake, kreeg hij zijn Cuda weer snel onder controle en kon daarmee zijn tegenstander voorblijven. Zoals al gemeld kwam een tweede ronde er niet meer van.

joosten
Robert Joosten
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet