Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Weer Europese records voor Jimmy Alund

neergaard

De eerste kwalificatiedag van de Tierp Internationals op Tierp Arena heeft meteen twee Europese records opgeleverd. In de Pro Stock klasse verbeterde Jimmy Alund zijn nog geen twee weken oude records tot 6,498 seconden en 346,15 km/u. In de Top Fuel klasse leidt Stig Neergaard na dag één. In de Pro Modified klasse staat David Vegter voorlopig op de achtste plaats en is Robert Joosten tiende.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing wordt dit weekend verreden op de Zweedse baan van Tierp Arena. Na de eerste kwalificatiedag gaat bij de Top Fuelers Stig Neergaard (kopfoto) aan de leiding. De Deen bleef met 4,01 seconden maar net boven de 4-secondengrens steken.

halinen
Jari Halinen

Tweede in een nieuwe persoonlijk record is Jari Halinen, terwijl de winnares van de eerste ronde op Santa Pod, Anita Mäkelä, de derde plaats inneemt.

alund
Jimmy Alund

In de Pro Stock klasse was het opnieuw Jimmy Alund die de show stal. Nadat de Zweed twee weken geleden al zijn Europese records aanscherpte, deed de negenvoudig Europees kampioen dat op de eerste kwalificatiedag op Tierp opnieuw. Met 6,498 seconden en 346,15 km/u was Alund een klasse apart. Thomas Lindström is tweede.

andersson
Niclas Andersson

In de Pro Modified klasse leidt Niclas Andersson uiterst verrassend de dans. De Zweed kwam met 5,98 seconden als enige deelnemer onder de 6-secondengrens.

vegter
David Vegter

David Vegter had tractieproblemen en bleef steken op 6,40 seconden, goed voor een voorlopige achtste plaats. Robert Joosten maakte zijn allereerste run met zijn nieuwe '71 Cuda. De auto deed het uitstekend en in een keurig rechte run kwam er meteen al een tijd van 6,54 seconden op het scorebord. Een uiterst veelbelovend begin voor de Nederlander.

joosten
Robert Joosten

De kwalificatie van de Pro Modified klasse werd overschaduwd door een vervelende crash van regerend Europees kampioen Mattias Wulcan. De Zweed raakte kort na de start uit het rechte spoor en zette zijn Pontiac hard in de muur. Wulcan moet in ieder geval een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

lindberg
Johan Lindberg

In de Top Methanol Funny Car klasse leidt regerend kampioen Johan Lindberg, terwijl in de Top Methanol Dragster klasse Jonny Lagg de eerste plaats inneemt. Zaterdag staan er nog twee kwalificatiesessies op het programma.

lagg
Jonny Lagg
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet