Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Winst voor Wilkerson in Atlanta

Atlanta Wilkerson a

Tim Wilkerson heeft in Atlanta bij de Funny Cars de zevende wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series op zijn naam geschreven. Voor Wilkerson was het de eerste overwinning sinds 2011! In de Top Fuel klasse versloeg Antron Brown in de finale publieksfavoriet Leah Pritchett, terwijl de Pro Stock finale met Jason Line en Greg Anderson een volledige Summit Racing Ken Black aangelegenheid was. Kenny Lang maakte het feestje van racesponsor Summit compleet door in de Pro Modified klasse zijn Summit Racing '69 Camaro naar de overwinning te sturen.


Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De Summit Racing Equipment NHRA Southern Nationals werd verreden op Atlanta Dragway. In de Top Fuel klasse was Don Schumacher Racing-piloot Antron Brown het hele weekend onklopbaar. In de kwalificatie had de in Matco Tools kleuren rijdende Brown al de snelste tijd op de klokken gezet.

Atlanta Brown
Antron Brown

In de eliminaties was Brown vervolgens te snel voor Shawn Langdon, Doug Kalitta en Terry McMillen en plaatste zich zo voor de finale. Daarin moest Brown het opnemen tegen Leah Pritchett. In de Dote Racing/Gumout dragster had Pritchett in de kwalificatie al een keurige derde tijd laten noteren, om zich vervolgens in de eliminaties voor het eerst in haar carrière voor de finale te plaatsen. Daarin was Brown echter een maatje te groot.

Atlanta Wilkerson p
Tim Wilkerson

Bij de Funny Cars mocht Tim Wilkerson voor het eerst sinds 2011 weer eens op het podium plaatsnemen. In zijn Levi, Ray & Shoup Ford Shelby Mustang klopte Wilkerson achtereenvolgens Del Worsham, Jack Beckman en John Force, om in de finale af te rekenen met een in de problemen komende Ron Capps.

Atlanta Line
Jason Line

Voor een sponser die zijn naam aan een wedstrijd verbindt, is er natuurlijk niets mooier dan auto's die je sponsort ook nog de wedstrijd te zien winnen. Wat dat betreft kreeg Summit Racing Equipment waar voor zijn geld. In de Pro Stock finale wisten zelfs beide Summit Racing Equipment Ken Black Racing Chevy Camaro's van Jason Line en Greg Anderson tot de finale door te dringen. De winst ging daarbij naar Line, die in de tussenstand van het kampioenschap de leiding overnam van regerend kampioen Erica Enders.

Atlanta Lang
Kenny Lang

Voor Summit kon het feest helemaal niet meer stuk toen vervolgens Kenny Lang in de finale van de NHRA J&A Service Pro Mod Drag Racing Series zijn Summit Racing '69 Camaro winnend over de streep bracht en daarbij Troy Coughlin's JEGS Mail Order Corvette het nakijken gaf.

De NHRA Mello Yello Drag Racing Series komt volgende week alweer in actie, terwijl de NHRA J&A Service Pro Mod Drag Racing Series in het weekend van 6 en 7 juni de volgende wedstrijd heeft.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet