Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Topjaar voor Dragrace Team Maassluis/Maasland

mm 1

Het dragrace-seizoen zit erop en Dragrace Team Maassluis/Maasland kan terugkijken op een topjaar. Door de drie rijders van het team werden opnieuw mooie resultaten behaald met als absolute uitblinker Richard Minderhoud die maar liefst twee wedstrijden op zijn naam schreef, derde werd in de King Street-competitie en in zijn klasse als runner-up eindigde in de EDRS titelstrijd.

Tekst: pr en Remco Scheelings
Foto's: team en Remco Scheelings

Het seizoen van Dragrace Team Maassluis/Maasland zou worden geopend met American Sunday op Circuit Park Zandvoort. De weersvoorspellingen waren echter zo slecht, dat het team van Richard Minderhoud, Martin Damen en Georg Schunko besloot de aftrap uit te stellen. Jammer want in de afgelopen jaren werden er door de rijders van Dragrace Team Maassluis/Maasland de nodige prijzen uit Zandvoort mee naar huis genomen.

mm 3
Georg Schunko

De eerste meters van 2014 moesten nu worden afgelegd in Drachten, waar het eerste weekendevenement van de DHRA op het programma stond. Daarbij waren punten te verdienen voor de EDRS titelstrijd, het DHRA kampioenschap voor streetlegal auto's. In de kwalificaties plaatsten alle drie de rijders van Dragrace Team Maassluis/Maasland zich bij de eerste acht in hun klasse en stonden daarmee in de op zondag te verrijden eliminaties. Met zeer kleine verschillen werden Martin Damen en Richard Minderhoud al in de eerste eliminatieronde uitgeschakeld. Beter verging het Georg Schunko, die zelfs tot de finale wist door te dringen, maar daarin zijn meerdere moest erkennen in een iets snellere tegenstander. Maar met een tweede plaats was de eerste beker van 2014 in het eerste raceweekend van het team alweer een feit.

mm 5
Martin Damen

Vier weken later stond met de race in het Duitse Jade het eerste buitenlandse evenement op de kalender. Perfect weer, veel rijders en publiek en een sterke concurrentie. Ook hier kwalificeerden de rijders van Dragrace Team Maassluis/Maasland zich in hun klasse in de top van het veld, met Martin Damen op een tweede, Richard Minderhoud op een derde en Georg Schunko op een zesde plaats. Dit keer was het Georg Schunko die zijn eerste ronde verloor, terwijl Martin Damen een ronde later zijn Waterloo vond. Aan Richard Minderhoud dus de taak om de team-eer hoog te houden. De zeer ervaren rijder uit Maassluis wist ronde na ronde te winnen en eiste uiteindelijk zelfs de eerste plaats voor zich op.

mm 4
Richard Minderhoud

Na een pauze van vier weken stond het tweede weekendevenement van de DHRA op Drachten op het programma. Met de sterk wisselende weersomstandigheden was het moeilijk om de juiste afstelling te vinden, met als gevolg dat Martin Damen zich niet bij de beste acht wist te kwalificeren en zich niet plaatste voor de eliminaties. Richard Minderhoud en Georg Schunko ondervonden minder problemen en gingen wel door naar de eliminaties. Voor Richard Minderhoud wachtte op zondag zelfs een dubbel programma. Naast de wedstrijd voor de punten in de EDRS titelstrijd, mochten de vier snelste rijders per klasse in een 32-veld strijden om de titel King Street. In een fraaie competitie wist Richard Minderhoud met zijn Pontiac tot de halve finale door te dringen en werd uiteindelijk als derde van de 32 geklasseerd. Maar daarmee was de koek nog niet op, want vervolgens was de 'gewone' wedstrijd aan de beurt. Helaas moest Georg Schunko zijn Chevelle bij de start van de eerste eliminatieronde met een motorprobleem aan de kant zetten. Richard Minderhoud was echter niet te stoppen, wist door te dringen tot de finale en pakte daarin opnieuw de winst.

mm 6
Geheel links Richard Minderhoud

Met zijn twee zeges eindigde Richard Minderhoud in zijn klasse als runner-up in de EDRS serie. Dragrace Team Maassluis/Maasland kijkt dan ook terug op een topjaar. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de vele sponsors die het team een warm hart toedragen. Op de website www.dragraceteam.nl staan deze bedrijven vermeld. Daarop is ook meer informatie over het team te vinden. Voor een ieder die nauwer bij Dragrace Team Maassluis/Maasland betrokken wil zijn, voor € 27.50 kan men ook lid worden. Leden ontvangen verslagen van de races en een kortingspas die recht geeft op kortingen bij een aantal teamsponsors. Helaas zit het race-jaar er op en is het tijd voor de rijders om hun auto's in orde maken voor het dragrace-seizoen 2015.

mm 7
De Pick Up van Konrad Bayer

Van Pontiac naar Pick Up
Al voor het einde van het seizoen was bekend dat Richard Minderhoud een stapje sneller wilde. Aluminium koppen, een procharger motor, diverse opties passeerden de revue. Maar om dit te verwezenlijken was wel duidelijk dat de Pontiac een jaartje op stal zou blijven. Toch hoeft de rijder van Dragrace Team Maassluis/Maasland komend seizoen niet aan de kant te blijven, in tegendeel zelfs. "Konrad Bayer heeft me aangeboden om in 2015 een paar evenementen in zijn Pick Up te rijden. Hij wil de auto verkopen en door er mee te rijden komt de auto letterlijk 'in the picture'. Er moet de komende periode hard gewerkt worden om de motor en bak er in te plaatsen en alles up-to-date te maken. De Pick Up kan laag in de 9 seconden rijden. Met deze kans ben ik natuurlijk heel blij en ik ga er samen met mijn crew bestaande uit Michelle Minderhoud en Flore Meijer alles aan doen om het waar te maken. Als alles meezit, kan er dan ook een procharger motor in de Pontiac gebouwd gaan worden. Ik ben Konrad Bayer en zijn team Krümel Racing dan ook veel dank verschuldigd", aldus een blije Richard Minderhoud.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet