Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Lex Joon tevreden met test

Op Santa Pod heeft Lex Joon de eerste meters afgelegd met zijn nieuwe MPM Top Fuel Dragster. De test verliep nagenoeg probleemloos. De Nederlander ziet de start van het FIA Europees Kampioenschap eind mei dan ook vol vertrouwen tegemoet.


De eerste runs met de ex David Baca Top Fueler leverden nog geen snelle tijden op. Snelheid was echter bijzaak voor Joon. In de eerste plaats was de test een ‘shake down’ om te zien of alle systemen functioneerden, aan de auto te wennen en de nieuwe crew ervaring op te laten doen. In alle opzichten was het team dan ook meer dan tevreden. Joon: “De auto voelt echt perfect aan. Alles reageert zoals het dat moet doen. De burn outs gingen ook keurig recht. Je hebt meteen het gevoel dat je controle over de auto hebt. Alles is heel gebleven en de crew heeft flink kunnen oefenen. Ze weten nu dus wat ze tijdens een echte wedstrijd te wachten staat.”

Alleen bij de eerste run deed zich een klein probleem voor toen de dragster na de burn out niet meer achteruit wilde. Bij de volgende drie runs verliep de start probleemloos. Van de eerste startmeters konden daardoor voldoende data worden verzameld. Omdat de baan te koud was, werd geen poging ondernomen al te veel vermogen op het asfalt te krijgen en snelle tijden op de klokken te zetten. De eerste volledige runs zullen worden afgelegd tijdens de start van het FIA Europees Kampioenschap eind mei, eveneens op de overbekende baan van Santa Pod.

tekst: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet