Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nieuw pand Post & Dros in stijl ingewijd

kop

Afgelopen zaterdag heeft Post & Dros Racing Engines & Parts haar nieuwe bedrijfspand officieel in gebruik genomen. Bepaald onopgemerkt kan dit niet gebleven zijn, want de diverse (zwaar) gemotoriseerde sporten waar Post & Dros werkzaam in is, waren zowel in persoon al voertuig in ruime mate vertegenwoordigd en wijden het nieuwe pand in met het starten van de motoren. En een paar duizend ongedempte pk's zijn beslist niet te missen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Post & Dros Racing Engines & Parts houdt zich bezig met de bewerking van motordelen zoals cilinderkoppen, motorblokken en krukassen. Het bedrijf is daarbij gespecialiseerd in Amerikaanse motoren die gebruikt worden in de Tractorpulling, de dragrace-sport en de Stockcar Formule 1. Daarnaast is Post & Dros leverancier van vele grote merken waarvan Racepak, MSD, Manton, Edelbrock er slechts enkele zijn.

De afgelopen jaren was het bedrijf uit zijn jasje gegroeid, tijd voor een verhuizing naar een driemaal zo grote locatie op hetzelfde industrieterrein in Dronten. Midden in het raceseizoen was er natuurlijk geen tijd voor, maar afgelopen zaterdag was dan wel het moment gekomen om de officiële opening van het nieuwe pand groots te vieren. En groots was het zeker, want niet alleen was de opkomst massaal, met livemuziek, eten, drinken en een feest dat om twee uur 's middags begon en twaalf uur later nog niet ten einde liep, kwamen de vele belangstellenden niets tekort.

Uiteraard kreeg men uitleg over het machinepark van Post & Dros, terwijl rond het pand diverse voertuigen stonden opgesteld waar het bedrijf van Egbert Dros en Johannes Post motoren voor heeft gebouwd of op een andere manier bij betrokken is. Hoogtepunt was natuurlijk het moment dat deze machines een voor een werden gestart, een ritueel dat 's avonds om negen uur nog een keer werd herhaald en wat op veel bijval mocht rekenen. Het kan Dronten in ieder geval niet zijn ontgaan.

Simply Irresistible startte alle vijf de motoren en dat hoor je niet alleen, dat voel je ook als er even gas gegeven wordt
simply.02

simply.01

Egbert Dros kon het niet laten om zelf weer eens achter het stuur te kruipen
simply.03

De Super Pro ET Funny Car van Tom van der Wijden
wijden

Uiteraard mocht de Pro Modified '67 Camaro van David Vegter niet ontbreken
vegter.02

vegter.01

En er was met de Super Twin Harley van Joeri en Martijn de Haas tussen al die alcoholdampen (en dranken) ook nog een 'vleugje' nitro te snuiven
haas.02

haas.03
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet