Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ook dat was Tierp Arena tijdens de Turtle Wax Internationals

kop

Het blijft een bijzondere combinatie, Turtle Wax met het schildpadsymbool bij de snelste tak van autosport. Feit is in ieder geval dat de Turtle Wax Internationals en Tierp Arena het FIA Europees Kampioenschap weer wat van zijn glans hebben teruggegeven. Daarover meer in het wedstrijdverslag. Nu een korte weerspiegeling van de andere zaken die op Tierp Arena opvielen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Altijd een gewild onderwerp voor een speciale foto. Het spiegelende vizier van de helm van de safety crew.
spiegel.06

'The next generation' is in de dragrace-sport goed vertegenwoordigd. Julie Nataas, de 17-jarige dochter van Top Fuel-piloot Thomas Nataas is al weer even actief in een Super Comp/Super Pro ET dragster.
nataas.01

Vader en dochter zijn onafscheidelijk en ook op de baan volgt Thomas de verrichtingen van zijn dochter, zelfs in raceoveral als hij zelf zo moet rijden.
nataas.02

Nog zo'n 'next generation' is Maja Udtian, de 16-jarige dochter van Top Methanol Dragster-rijder Paul Ingar Udtian. Maja debuteert dit jaar in de Super Comp klasse. Nadat Paul Ingar overstapte naar de Top Methanol Dragster klasse werd de Super Comp dragster verkocht aan Fred Hanssen. Speciaal voor het debuut van Maja werd de auto weer teruggekocht zodat ze in dezelfde dragster kan starten als waarin haar vader ooit begon.
udtian

Tyre shake bij de Funny Car van Johnny Oksa. De band vervormt en komt helemaal los van de baan.
tyre-shake

En dit is het spoor dat tyre shake op het asfalt (sorry, op Tierp Arena is dat beton) achterlaat. Duidelijk is te zien de afwisseling van grip en geen-grip waardoor heftige vibraties in de auto ontstaan.
tyre-shake.02
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet