Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Winst en Europese records voor Thomas Nataas op Tierp Arena

kop

Thomas Nataas heeft tijdens de Turtle Wax Internationals op Tierp Arena de Top Fuel klasse op zijn naam geschreven. De regerend kampioen nam daarmee een voorschot op titelprolongatie en scherpte in de eliminaties twee Europese records aan. Ook in de klasse Pro Modified sneuvelden beide records en ging de overwinning uiterst verrassend naar de Fin Tero Laukkanen. De Nederlanders konden bij de Pro Mods in de eliminaties geen rol van betekenis spelen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

In de Top Fuel klasse was regerend kampioen Thomas Nataas op Tierp Arena een klasse apart. In de kwartfinale klokte de Noor in de door Andersen Racing ingezette auto een tijd van 4,06 seconden.

nataa
Thomas Nataas

Na een 3,957 seconden in de halve finale moest Nataas het in de finale opnemen tegen Antti Horto, maar ook de Fin was kansloos tegen de 3,955 seconden die Nataas in de finale zonder problemen op de klokken zette. Deze tijd van 3,955 seconden was tevens goed voor een nieuw Europees record terwijl de snelheid van 501,86 km/u uit de halve finale het andere Europese record deed sneuvelen.

laukkanen
Tero Laukkanen

De Pro Modified klasse leverde een onverwachte overwinning op voor Tero Laukkanen. De Fin klopte in de finale Michael Gullqvist op reactietijd en reed daarbij met 5,95 seconden voor het eerst in zijn carrière onder de 6-secondengrens. Laukkanen was in de kwartfinale met 405,41 km/u al goed geweest voor een nieuw Europees snelheidsrecord. In diezelfde kwartfinales reed Gullqvist met 5,845 seconden eveneens een nieuw Europees record, maar dan in tijd. De Nederlanders speelden helaas geen rol van betekenis. Nadat David Vegter zich niet voor de eliminaties kwalificeerde werden zowel Robert Joosten als Marc Meihuizen al in de eerste ronde uitgeschakeld.

bugeja
Manty Bugeja

De klasse Top Methanol Dragster werd gewonnen door Manty Bugeja uit Malta.

andreasson
Leif Andreasson

De Top Methanol Funny Cars leverden een overwinning op voor Leif Andreasson nadat de Zweed in de finale zijn landgenoot Johan Lindberg ruim achter zich liet.

petersson
Magnus Petersson

In de Pro Stock klasse pakte Magnus Petersson zijn eerste zege. Nadat Michael Malmgren in de halve finale uiterst verrassen Jimmy Alund op reactietijd klopte, werd de Zweed in de finale verslagen door Petersson.

Later meer
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet