Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Tierp Arena bewijst snelheid, Robert Joosten beste Nederlander

nataas.01

Tierp Arena heeft op de eerste kwalificatiedag van de Turtle Wax Internationals, de vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing meteen zijn snelheid weer bewezen. Met een tijd van 4,02 seconden dook Thomas Nataas in de Top Fuel klasse op dag één al bijna onder de 4-secondengrens. In de Pro Modified klasse is Robert Joosten met een vierde plaats de hoogst geklasseerde Nederlander.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Vandaag werd op Tierp Arena de eerste kwalificatiedag afgewerkt van de Turtle Wax Internationals, de vierde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Na de slechte banen van Alastaro en Hockenheim kwamen er op de Zweedse strip, die bekend staat als de beste van Europa, uitstekende tijden op de klokken.

nataas.02
Thomas Nataas

In de Top Fuel klasse bleef regerend kampioen Thomas Nataas in zijn tweede run met 4,021 seconden maar net boven de 4-secondengrens steken. Daarbij was de run kort na de start zeker niet perfect, dus op dag twee lijkt een 3-secondenrun er zeker in te zitten. Urs Erbacher bezet na dag één met een tijd van 4,0744 seconden de tweede plaats, op slechts 0,0001 seconden gevolgd door Anita Mäkelä.

joosten
Robert Joosten

In de Pro Modified klasse pakte de Zwitser Bruno Bader in een nieuw persoonlijk record van 6,002 seconden de eerste kwalificatiepositie. Plaats twee is voor de leider in de tussenstand van het kampioenschap, Mattias Wulcan (6,03 seconden). Met een keurige vierde plaats en een uitstekende tijd van 6,06 seconden is Robert Joosten de hoogst geklasseerde Nederlander.

meihuizen
Marc Meihuizen

Marc Meihuizen had in beide runs de nodige problemen maar kwam desondanks toch nog tot een tijd van 6,16 seconden, goed voor een voorlopige negende plaats. Dat er echter veel meer inzit, lijkt wel duidelijk.

vegter.02
David Vegter

In zijn tweede run klokte David Vegter 6,08 seconden en leek daarmee naar de top vijf van het veld te springen. Bij de keuring bleek de Camaro echter net iets te licht waardoor zijn tijd verviel. De Nederlander staat met zijn tijd uit de eerste run op plaats twintig.

polidano
Chris Polidano

Bij de Top Methanol Dragsters reed Chris Polidano met 5,36 seconden een uitstekende tijd en staat daarmee op plaats één, voor de verrassend snelle Stefan Gunnarsson die met 5,47 seconden zijn persoonlijk record verpulverde.

andreasson.01
Leif Andreasson

In de Top Methanol Funny Car klasse wordt het klassement na één kwalificatiedag aangevoerd door Leif Andreasson. De Zweed was met 5,65 seconden duidelijk sneller dan zijn concurrenten. Danny Bellio bleef voorlopig steken op plaats vijf.

alund.01
Jimmy Alund

Bij de Pro Stockers is opnieuw Jimmy Alund een klasse apart. De meervoudig kampioen zette een tijd van 6,54 seconden op de klokken.

Morgen staan nog twee kwalificatieruns op het programma. De verwachting is dat de tijden verder omlaag zullen gaan waardoor de volgorde nog flink kan wijzigen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet