Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Eerste winst J.R Todd voor Kalitta

Denver Todd p

J.R. Todd heeft zijn eerste overwinning van het seizoen en zelfs zijn eerste sinds 2008 binnen. In Denver klopte de rijder die in maart bij Kalitta Motorsports het stuur overnam van de Optima Batteries Top Fueler in de finale Brittany Force en pakte daarmee zijn eerste overwinning voor zijn nieuwe werkgever. Bij de Funny Cars ging de winst in een volledige John Force Racing finale naar Robert Hight, terwijl Allen Johnson Racing de Pro Stock klasse domineerde waarbij Johnson zelf de winst greep.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: NHRA

De 14de wedstrijd van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series in Denver was de eerste van de zogenaamde Western Swing, waarbij in drie opeenvolgende weekenden drie circuits aan de Amerikaanse westkust worden aangedaan. Na de Mopar Mile-High NHRA Nationals op Bandimere Speedway reist het circus naar Sonoma om meteen daarna door te gaan richting Seattle.

Denver Todd a

Eerste voor J.R. Todd
In de Top Fuel klasse pakte Tony Schumacher in Denver de snelste kwalificatietijd. De Don Schumacher Racing-rijder had daar echter weinig plezier van want in de eerste eliminatieronde werd Schumacher uitgeschakeld door debutante Jenna Haddock. Lang kon ook Haddock niet van haar succes genieten aangezien ze in de kwartfinale haar meerdere moest erkennen in Brittany Force, die vervolgens ten koste van Bob Vandergriff tot de finale wist door te dringen. Aan de andere kant van de eliminatieladder met Larry Dixon ook een auto van Bob Vandergriff Racing in de halve finale, maar ook deze redde het niet en werd uitgeschakeld door J.R. Todd. De populaire rijder die in maart bij Kalitta Motorsports werd aangesteld om het stuur van de Optima Batteries Top Fueler over te nemen van David Grubnic, had al diverse mooie resultaten behaald maar een finale zat er tot nu toe nog niet in. Todd pakte meteen zijn eerste kans. In de finale was de Kalitta Motorsports-rijder Force net te snel af en pakte zo zijn eerste overwinning van het seizoen en zijn eerste sinds 2008. Brittany Force wist daarmee voor de derde keer dit jaar met de Castrol Edge Top Fueler een finaleplaats niet in een overwinning om te zetten en zal dus nog even op haar eerste zege moeten wachten.

Denver Hight a
Robert Hight

John Force Racing finale
Het verlies van Brittany werd voor John Force Racing in de Funny Car klasse meer dan goedgemaakt. Met John Force en Robert Hight was het in de eindstrijd een teamonderonsje. Op weg naar de eindstrijd had Hight in de kwartfinale teamgenote Courtney Force al het nakijken gegeven, terwijl in de halve finale Ford-merkgenoot Tim Wilkerson zijn meerdere in de Auto Club Mustang moest erkennen.

Denver Force
John Force

Met overwinningen op de Don Schumacher Racing Dodges van Matt Hagan en Ron Capps had John Force in het DSR-kamp geen vrienden gemaakt. In de eindstrijd was het echter Hight die aan het langste eind trok en met zijn vijfde zege van het seizoen zijn leidende positie in het tussenklassement verder versterkte.

Denver Johnson
Allen Johnson

Allen Johnson Racing finale
In de Pro Stock klasse ook al twee teamgenoten die in de finale om de eindzege streden. Hier waren het Allen Johnson en Jeg Coughlin die met hun Dodge Darts de concurrenten het nakijken gaven. Met een reactietijd van 0,002 seconde was Coughlin in de halve finale de als eerste uit de kwalificaties naar voren gekomen Jason Line te snel af, terwijl in de andere halve eindstrijd Johnson duidelijk te snel was voor Dave Connolly. Deze laatste had in de kwartfinale Erica Enders als leider in de tussenstand op reactietijd voortijdig naar huis gestuurd. In de finale reageerde Coughlin echter iets te snel en trok met 0,004 seconde een rood licht waardoor de overwinning automatisch verviel aan Johnson. Voor de Dodge-veteraan was het zijn vierde zege van het seizoen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet