Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Drachten Internationals brengt Europese klassen bijeen

 di_flynn

Komend weekend, van 14 tot en met 16 juli, staat Drachten een internationale invasie te wachten. Traditioneel vormen de Drachten Internationals het hoogtepunt van het Nederlands dragrace-seizoen. Drachten is voor drie dagen het centrum van dragrace-minnend Europa. Een recordaantal topteams heeft zich inmiddels voor dit grootste dragrace-spektakel van Nederland aangemeld. Als extra attractie is de in Engeland uiterst populaire Super Pro ET-klasse aan het programma toegevoegd en rijdt de Super Twin Top Gas een wedstrijd voor hun Europees Kampioenschap!

De klasse Super Pro ET is in Engeland niet voor niets zo populair. Het startveld varieert van dikke, spectaculair ogende ‘doorslammers’ tot supersnelle dragsters. De grote diversiteit maakt de strijd extra aantrekkelijk. Er hebben zich al zestien Super Pro ET-teams voor de wedstrijd in Drachten aangemeld. Drachten heeft met het optreden van de Engelse Super Pro ET-klasse een primeur want niet eerder reed deze klasse een wedstrijd buiten de eigen landsgrenzen!

 di_heezen

Als klap op de vuurpijl wordt tijdens de Drachten Internationals ook de vierde ronde verreden voor de Euroserie Super Twin Top Gas. De beste rijders en snelste machines uit deze klasse zullen dan ook in Drachten aan het vertrek staan. Tot één van de favorieten voor de eindoverwinning mag de Nederlander Job Heezen worden gerekend. De voormalig Europees kampioen krijgt echter in de vorm van onder andere de Italiaan Riccardo Giliberto met een sterke internationale concurrentie te maken.

 di_snowmobile

Drachten heeft naast de Super Pro ET nog een tweede primeur. Voor het eerst zal in Nederland een snowmobile de kwartmijl afleggen! En daarvoor hoeft in Drachten gelukkig geen sneeuw te liggen. De spikes zijn vervangen door een speciale rubberband waarmee de snowmobile door zijn enorme grip in recordtijd snelheid opbouwt. In Zweden is reeds een heuse competitie voor deze zwaar opgevoerde ‘bolides’. De primeur in Drachten komt voor rekening van de Engelsman ‘Mad’ Max Croot

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet