Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Martin Hermus in Shark Attack Altered

 shark_attack_hermus

Het Shark Attack dragrace team is met deelname in zowel de auto- als de motorklassen en ook nog een Junior Dragster het meest veelzijdige dragrace-team van Nederland en waarschijnlijk zelfs Europa. Gisteren, woensdag 5 juli, stond het team daarmee zelfs centraal in een uitgebreid artikel in het Haarlems Dagblad. Zowel in de Junior Dragster als de motorklassen werden dit jaar al de nodige successen behaald. De Altered in de klasse Super Comp bleef daar tot voor kort nog bij achter.

Motorische problemen zorgden ervoor dat de van Jürgen Nagel gekochte Altered nog niet echt uit de verf kwam. Tijdens de Drachten Nationals in juni bleef de actie zelfs beperkt tot één kwalificatiepoging. Inmiddels is in deze situatie verandering gekomen. In het vooronder van de Altered ligt nu de motor die tot eind vorig seizoen trouwe dienst deed in de Super Comp Camaro van David Vegter. Afgelopen weekend zijn de eerste succesvolle runs gemaakt zodat het team nu met vertrouwen de Drachten Internationals (14 tot en met 16 juli) tegemoet ziet. Ook op het rijdersfront heeft een wijziging plaatsgevonden. Martin Hermus neemt in de Altered de plaats over van Bo Haayer die zich wegens omstandigheden heeft moeten terugtrekken. Hermus maakt tijdens de Drachten Internationals zijn dragrace-debuut in de Altered die zal worden ingezet in de klasse Super Comp.

De motor van David Vegter kwam te koop nadat zijn team Force of Habit eind vorig jaar besloot de overstap te maken naar de Pro Modified-klasse. Het jaar 2006 wordt gebruikt om alle benodigde componenten aan te schaffen en de auto op te bouwen. Bij Velocity Composites Shop in Aalsmeer, gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van onderdelen op basis van vezelversterkte kunststoffen, wordt momenteel hard gewerkt aan de diverse onderdelen van Vegters Pro Mod.

tekst en foto: Remco Scheelings
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet