Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Records en bekers voor Tom van der Wijden

wijden kop

Gelukkig verveelt succes nooit, want opnieuw kan Tom van der Wijden terugkijken op een uitstekend seizoen met persoonlijke records en fraaie prijzen. De Step-a-Side Drag Racing-piloot pakte zowel op Drachten als in het buitenland podiumplaatsen en prolongeerde zelfs zijn Super Pro ET-titel in de EDRS European Drag Racing Series Divisie Zuid. Met enige weemoed wordt dan ook afscheid genomen van de vertrouwde Chevrolet Chevelle, maar met de onlangs gearriveerde Dodge Avenger Funny Car wacht Van der Wijden voor 2014 een nieuwe uitdaging.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Met zijn Step-a-Side Drag Racing Chevrolet Chevelle was Tom van der Wijden ook in 2013 weer in diverse kampioenschappen en landen actief. "Opnieuw kunnen we terugkijken op een mooi seizoen. Veel wedstrijden en goede resultaten", steekt de man uit 's-Gravenzande van wal. "Allereerst is het natuurlijk al mooi dat we alle persoonlijke records hebben kunnen verbeteren. Mijn snelste tijd is nu 8,23 seconden over de kwartmijl, de hoogste snelheid 260 km/u, terwijl de zo belangrijke 60-voettijd inmiddels op 1,18 seconden staat."

wijden 01

Winst
Als geen ander weet Van der Wijden echter dat records leuk zijn, maar dat het uiteindelijk de wedstrijdresultaten zijn die tellen. Maar ook daarover had Step-a-Side Drag Racing met de zo constante Chevelle niet te klagen. Bij de eerste wedstrijd van het Nederlands kampioenschap werd in zowel de Super Pro ET als Super Comp klasse de eerste kwalificatiepositie gescoord. Helaas moesten de eliminaties door de slechte weersomstandigheden worden afgelast, maar bij de tweede NK-wedstrijd, de Quartermile Internationals, liet Van der Wijden zien dat 'in het verleden behaalde resultaten hier wel een garantie voor succes waren'. In de klasse Super Pro ET pakte Van der Wijden na een 0,002 seconde reactietijd in de finale de runner-up positie en mocht in de Super Comp klasse zelfs op de hoogste trede van het podium plaatsnemen.

wijden 02

EDRS-titel
Maar het succes bleef niet tot Nederland beperkt. Twee keer kwam Van der Wijden in Engeland op Santa Pod in actie. De Main Event leverde het eerder genoemde record van 8,23 seconden op, terwijl Van der Wijden tijdens de European Finals uit een veld van 50 deelnemers tot de derde ronde wist door te dringen en daarmee de hoogstgeplaatste Nederlander was. In Duitsland kwam de Step-a-Side Chevelle aan de start tijdens de NitrOlympX op Hockenheim en prolongeerde daar de Super Pro ET-titel in de EDRS European Drag Racing Series Divisie Zuid.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet