Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Marck Harteveld stapt over naar Pro Modified

harteveld kop

De Nederlandse Super Pro ET-rijder Marck Harteveld maakt komend seizoen de overstap naar de Pro Modified klasse, de snelste dragrace-klasse voor auto's met deuren. Voor de Mopar-man in hart en nieren kwam er eigenlijk maar één auto in aanmerking en die is het dan ook geworden. In Engeland heeft Harteveld de hand weten te leggen op de '70 Plymouth Roadrunner Superbird van Graham Ellis. In het vooronder komt een blowermotor, die inmiddels al bij de man uit Wateringen in de garage staat.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Marck Harteveld heeft er de laatste jaren nooit een geheim van gemaakt dat de Pro Modified klasse zijn volgende doel was. In 2010 liet Harteveld in Amerika een uiterst fraaie '70 Roadrunner Superbird bouwen waarin in eerste instantie de motor uit één van zijn vorige raceauto's een plaats kreeg. Na twee seizoenen in de klasse Super Pro ET, was het de bedoeling om met deze auto de overstap te maken naar de Pro Modified klasse. Vorig jaar werd daartoe dan ook al bij Danny Bellio een blowermotor gekocht die eerder bij de Belg dienst had gedaan in diens Dodge Top Methanol Funny Car.

harteveld 1
De nieuwe aanwinst van Marck Harteveld, hier nog in handen van Graham Ellis en met de turbomotor

Het verleden heeft uitgewezen dat een in bijna nieuwstaat en voor runs tot 6,0 seconden gebouwde auto ombouwen tot Pro Mod, meestal niet het beste eindresultaat oplevert en dus besloot Harteveld de '70 Roadrunner Superbird zo te laten en op zoek te gaan naar een 100% voor Pro Mod gebouwd chassis. Daarbij viel zijn oog uiteraard al snel op de '70 Superbird van Graham Ellis. Zeker toen de Engelsman bekendmaakte dat hij de opdracht had gegeven om een nieuwe Pro Mod te laten bouwen, zag Harteveld zijn kans schoon. Bij de afgelopen European Finals zaten Ellis en Harteveld om tafel en was de deal snel rond. Uiteraard blijft de huidige turbomotor uit de Superbird bij Ellis in Engeland. Omdat Ellis nog kans maakt op de Britse Pro Mod titel, komt de auto dit weekend nog één keer met zijn 'oude eigenaar' in actie, voordat de Superbird naar Wateringen verhuist.

harteveld 2

Deze winter zal de auto door Harteveld, drijvende kracht achter Autoschadeherstelbedrijf Harteveld en 6Pack Speed Shop, op de van hem bekende vakkundige wijze weer in optimale staat worden gebracht en krijgt ook de blowermotor zijn plaats in het vooronder van de Superbird. Over de kleur van de auto hoeft geen prijsvraag te worden uitgeschreven. Voor Harteveld en zijn Voodoo Hemi Racing komt er maar één kleur in aanmerking en dat is het van hem overbekende groen dat tot nu toe al zijn raceauto's sierde. Komend seizoen zal voor Harteveld vooral een leerjaar worden aangezien het opzetten en tunen van een Pro Modified auto veel kennis en ervaring vraagt.

harteveld 3
De fraaie en twee seizoenen gebruikte '70 Roadrunner Superbird staat te koop

De nauwelijks gebruikte en daarmee in bijna nieuwstaat verkerende '70 Roadrunner Superbird waarmee Harteveld in de klasse Super Pro ET uitkwam, staat nu te koop. Wie dus een exclusief model in zijn bezit wil krijgen, moet er snel bij zijn.

harteveld 4
Ook te koop

Ook de '70 Roadrunner waarmee Harteveld onlangs nog op Santa Pod in actie kwam moet plaatsmaken in de garage en is eveneens te koop. Voor meer informatie: www.voodoohemiracing.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet