Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Scandinavian Internationals heeft meer

kop

Dat de Scandinavian Internationals van afgelopen weekend op Tierp Arena in alle opzichten succesvol was, mag inmiddels als duidelijk worden verondersteld. Maar naast het spraakmakende wedstrijdgebeuren waren er op en rond het fraaie Zweedse dragrace-complex nog wel wat zaken waar het oog van de camera op viel.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Die Zweden hebben het goed begrepen. Net als de NHRA in Amerika werden op de eerste kwalificatiedag schoolkinderen uit de omgeving (en dat is in Zweden al gauw meer dan 20 kilometer) van Tierp uitgenodigd en rondgeleid.
jeugd

En dus moesten de rijders opeens handtekeningen uitdelen, zoals hier Roger Johansson. Dat hij dat doet op een net door de kinderen gekregen poster van Pro Dutch Racing, is niet van belang.
handtekening

Aan de vooravond van de Scandinavian Internationals was er zelfs een persconferentie. Magnus Petersson (Pro Stock), Mattias Wulcan (Pro Mod), Adam Flamholc (Top Methanol Funny Car), Anita Mäkelä (Top Fuel), Peter Svensson (Top Fuel Bike) en Hans Olav Olstad (Super Twin) blikten vooruit op de wedstrijd.
persconferentie

In de daaropvolgende fotosessie kreeg deze junior met zijn mooie zitplaats op de blower van de Pro Mod Pontiac van Mattias Wulcan natuurlijk de meeste aandacht.
blower

Op vrijdagavond gaven in de pits Pro Stock-piloot Thomas Lindström en zijn vriendin elkaar het jawoord. Op zaterdag werd de Dodge dan ook opgesierd met 'just married'
lindstrom.1

het feestje ging op zaterdag nog even door, zeker toen de Zweed voor het eerst onder de 6,6 seconden dook
lindstrom.2

en natuurlijk mochten de blikjes niet ontbreken.
lindstrom.3

Finnen zijn per definitie stil en tonen weinig emotie. Niets is minder waar bij Anita Mäkelä. De Finse geniet van ieder moment op de racebaan en straalt dat ook uit.
makela
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet