Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Topdag op Tierp Arena, Meihuizen en Joosten in top vier

za tf makela 4

De tweede kwalificatiedag van de Scandinavian Internationals heeft uiteindelijk toch de verwachte stortvloed aan snelle tijden opgeleverd. In de Top Fuel klasse dook Anita Mäkelä als enige onder de 4-secondgrens en pakte daarmee de eerste positie. Europese records sneuvelden in de klassen Top Methanol Funny Car en Pro Stock. In Pro Modified deden Marc Meihuizen en Robert Joosten het uitstekend door in nieuwe persoonlijke records naar de tweede en vierde kwalificatieplaats te rijden.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Nadat op de eerste kwalificatiedag van de Scandinavian Internationals de tijden op Tierp Arena over de gehele linie nog een beetje achterbleven bij de verwachtingen, was het op dag twee wel helemaal raak. Voor volgepakte tribunes werden de tijden voortdurend verbeterd waardoor ook de kwalificatievolgorde van gisteren flink voor elkaar werd geschud.

za tf makela 2
Anita Mäkelä geniet van haar recordrun

Onder de 4
In Top Fuel knalde Anita Mäkelä eerst naar een tijd van 4,02 seconden om daar in de laatste run nog eens een 3,974 seconden aan toe te voegen. Mäkelä dook daarmee voor het eerst in haar carrière onder de 4-secondengrens. De Finse heeft voor dit weekend de hulp ingeroepen van de Amerikaanse rijders/tuners Dom en Bobby Lagana en dat werpt duidelijk zijn vruchten af.

za tf makela 1
Dom en Bobby Lagana in gesprek met Anita Mäkelä

Stig Neergaard verbeterde zich tot 4,036 seconden en neemt na de kwalificatie de tweede positie in, terwijl de leider van gisteren, Thomas Nataas zijn 4,05 seconden niet wist te overtreffen en is teruggezakt naar plaats drie. Op vier Jari Halinen, gevolgd door Antti Horto, Patrik Pers en Chris Andrews, die zich pas in de laatste poging in het eliminatieveld wist te rijden. Urs Erbacher sluit de rij. Niet gekwalificeerd zijn Duncan Micallef, Micke Kagered en Timo Lehtimäki.

za tf andrews
Chris Andrews
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet