Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Thomas Nataas leidt, Nederlanders sterk in Pro Mod

vr tf kop

De eerste kwalificatiedag van de Scandinavian Internationals heeft op een enkele uitzondering na nog niet voor iedereen de verwachte extreem snelle tijden opgeleverd. In Top Fuel gaat op Tierp Arena Thomas Nataas aan de leiding. Alle schijnwerpers waren echter gericht op Jonnie Lindberg die in de Top Methanol Funny Car klasse met 5,43 seconden en 432 km/u zelfs voor Amerikaanse begrippen extreem snel was. Met een vijfde, zesde en negende positie in het uit 31 deelnemers bestaande Pro Modified veld deden de drie Nederlanders het uitstekend. Op de tweede kwalificatiedag zal er echter nog veel veranderen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

Dit weekend wordt op Tierp Arena de Scandinavian Internationals afgewerkt, de vijfde ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing. Vandaag stonden voor de diverse klassen twee kwalificatieruns op het programma. Gezien de uitstekende baan en de goede weersomstandigheden werden in alle opzichten uiterst snelle tijden verwacht, maar veel teams hadden moeite om het vermogen over de volle lengte op de baan te krijgen waardoor de tijden, op enkele uitschieters na, toch iets tegenvielen. Morgen staan er echter nog twee kwalificatiesessies op het programma..

vr tf nataas bo
Thomas Nataas

In de Top Fuel klasse wordt de ranglijst met 4,05 seconden aangevoerd door Thomas Nataas, de leider in de tussenstand van het kampioenschap. De Noor zag de eerste run mislukken, maar kreeg in de tweede poging zijn revanche waarmee de Andersen Racing-coureur Stig Neergaard (4,065 seconden) naar plaats twee verwees. Anita Mäkelä bezet de derde plaats met een tijd van 4,13 seconden.

vr tf neergaard
Stig Neergaard

vr tf nataas
Thomas Nataas heeft er weer een fan bij

vr tf lehtimaki
Bij Timo Lehtimäki bleek een brandstofleiding niet helemaal goed vast te zitten met een nitro douche als gevolg
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet