Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Quartermile Finals Drachten afgelast

qm finals kop

De Quartermile Finals die voor 16 tot en met 18 augustus op Dragstrip Drachten op de kalender stonden, vinden helaas geen doorgang. Door het geringe aantal inschrijvingen zag de organisatie zich genoodzaakt deze laatste ronde van het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing af te gelasten. Het beperkte aantal deelnemers maakte het financieel niet verantwoord en daarnaast zou het publiek niet datgene geboden kunnen worden dat bij een ronde van het Open Nederlands Kampioenschap verwacht mag worden. Quartermile Events en Stichting Quartermile gaan echter in oktober al aan de slag om voor 2014 in Drachten weer een uit minimaal drie wedstrijden bestaand volwaardig Open Nederlands Kampioenschap neer te zetten.

Tekst: p.r.
Foto: Remco Scheelings

Na de uitstekend verlopen en onder zonnige weersomstandigheden verreden Quartermile Internationals, zou de Quartermile Finals de derde en afsluitende wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing worden. Bij het sluiten van de aanmeldingstermijn bleek het aantal deelnemers bij lange na niet groot genoeg om op een voor alle partijen verantwoorde wijze een wedstrijd te organiseren. Stichting Quartermile en Quartermile Events hebben vervolgens nog alles in het werk gesteld om rijders te benaderen en eventuele andere opties te bekijken. Uiteindelijk restte de organisatie niets anders dan de Quartermile Finals bij gebrek aan deelnemers af te gelasten. Niet alleen was het door het lage aantal deelnemers financieel niet verantwoord, ook het publiek zou met een zo beperkt aantal rijders niet datgene geboden kunnen worden dat bij een dragrace-evenement van die naam verwacht mag worden.

Stichting Quartermile en Quartermile Events gaan echter meteen aan de slag om voor 2014 weer tweemaal zo sterk terug te komen. In oktober vindt er al een bijeenkomst plaats met alle betrokken rijders en partijen en daarbij kunnen alle wensen, vragen, ideeën en voorstellen op tafel worden gelegd. Vervolgens ligt het in de planning om in 2014 met minimaal drie evenementen weer een volwaardig Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing op Dragstrip Drachten te organiseren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet