Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Spannende ontknoping bij Quartermile Internationals

sttg jolink
Herman Jolink

Winst Jolink
Bij de motoren was in de klasse Super Twin Top Gas Herman Jolink weer goed op dreef. Na een snelste kwalificatietijd moest de routinier het in de finale opnemen tegen Harry van Schie. Deze laatste trok echter een rood licht waardoor Jolink voor de zoveelste keer in zijn lange carrière op de hoogste trede van het podium mocht klimmen.

ssb maduro
Rudolfo Maduro

Mooie klasse
In de spectaculaire Super Street Bike klasse maakte in de kwalificatie Rudolfo Maduro indruk door in 8,16 seconden naar de eerste plaats te rijden. Na een bye run in de halve finale stond Maduro in de finale tegenover Jeroen van den Belt, die er in de kwalificaties nog niet in geslaagd was de juiste set-up voor zijn motor te vinden.

ssb belt Jeroen van den Belt

Een 8,20 seconden in de halve finale was al een indicatie en inderdaad bleek Van den Belt het beste voor het belangrijkste moment bewaard te hebben. Terwijl de motor van Maduro juist kort na de start even haperde en bleef steken bij 8,31 seconden, zette de man achter VDB Works in 8,13 seconden zijn snelste tijd van het weekend op de klokken en pakte Van den Belt de dagzege.

usb mensch
Jaco van Mensch

Delen
De Ultimate Steet Bikes leverde een overwinning op voor Jaco van Mensch die in de finale net iets dichter op de index bleef dan tegenstander Vincent Driehuijs.

usb finale De USB-finale met op de voorgrond Vincent Driehuijs en in de andere baan winnaar Jaco van Mensch 
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet