Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Persbericht: Quartermile Internationals, zomers snelheidsspektakel in Drachten

qi voor kop

Nauwelijks bekomen van de eerste wedstrijd gaat Drachten alweer los voor de Quartermile Internationals, traditioneel het grootste dragrace-spektakel van Nederland. Van 12 tot en met 14 juli staat Dragstrip Drachten drie dagen in het teken van duizenden pk's, extreem snelle auto's en motoren en niet te vergeten, gezelligheid. Een zonnig vooruitzicht, zeker nu alle voorspellingen eindelijk een echt begin van de zomer aankondigen. Tijdens de Quartermile Internationals zijn punten te verdienen voor het Open Nederlands Kampioenschap en de EDRS European Drag Racing Series, waarbij op vrijdagavond ook nog eens de streetlegal dragracers in actie komen voor hun Street Legal Night. Kortom drie dagen volop actie in Drachten.

Tekst: pr
Foto's: Remco Scheelings

Dragracen is de snelste en meest elementaire tak van de auto- en motorsport waarbij zij-aan-zij zo snel mogelijk een afstand van 402 meter moet worden afgelegd. In zeven seconden worden daarbij snelheden tot wel 300 km/u bereikt. Zelfs voor Formule 1-bolides onhaalbare cijfers! Half juli is sinds mensenheugenis de datum voor de Quartermile Internationals en net zo traditioneel is het feit dat deze tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing op Dragstrip Drachten het absolute hoogtepunt van het seizoen vormt. Midden in het vakantieseizoen lokt de wedstrijd op het snelste stukje asfalt van Nederland vele buitenlandse teams naar het Friese 'Home of Dutch Drag Racing'. Met het fraaie vooruitzicht dat het nu in Nederland ook eindelijk zomer gaat worden, mag op een zonnig spektakel worden gerekend. Naast alle actie op de baan, is het minstens zo leuk om in de vrij toegankelijke pits rond te kijken, terwijl er ter verhoging van de feestvreugde op zaterdagavond ook nog een liveoptreden van een band op het programma staat.

qi voor 02

Tijdens de Quartermile Internationals komen zowel bij de auto's als de motoren alle klassen waarin gestreden wordt om punten voor het Open Nederlands Kampioenschap aan de start. Daarmee niet alleen veel runs maar ook een enorme verscheidenheid aan voertuigen. Daarnaast tellen de wedstrijden mee voor de EDRS European Drag Racing Series, de Europese titelstrijd voor Sportsman klassen, waardoor Drachten nog interessanter is voor internationale teams. Op vrijdagmiddag en -avond is er ruimte voor de streetlegal dragracers die dan op Dragstrip Drachten één van hun bekende Street Legal Nights afwerken, een wedstrijd die meetelt voor de Dutch Street Power Series. Aan actie dus geen gebrek en voor elk wat wils.

qi voor 01

Omdat dragracen als gezinsgebeuren meer is dan auto- en motorsport alleen, heeft de organisatie de toegangsprijzen ten opzichte van vorig jaar verlaagd. Voor de vrijdag hoeft slechts € 9,00 te worden betaald, terwijl voor de zaterdag de toegang slechts € 19,00 bedraagt. Daarbij is ook nog de toegang tot de pits en tribune, alsmede het optreden van de live-band inbegrepen. Op zondag, de dag dat de allesbeslissende eliminaties worden verreden, kost een dagkaart met slechts € 15,00 zelfs nog minder!

De Quartermile Internationals worden gehouden op 12, 13 en 14 juli op de dragstrip van Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten. Aanvang op vrijdag om 9.30 uur en op zaterdag en zondag om 9.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 9,00 de zaterdag € 19,00 en de zondag € 15,00. Een weekendkaart kost € 34,00. Alle prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol). Alle verdere informatie betreffende de Quartermile Internationals is na te lezen op www.quartermile.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet