Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Quartermile Nationals opent Nederlands kampioenschap

qn voor auto

Komend weekend gaat met de Quartermile Nationals op Dragstrip Drachten het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing van start. Burn outs, duizenden pk's en extreem accelererende auto's en motoren nemen drie dagen lang bezit van het snelste stukje asfalt van Nederland. In zeven seconden worden topsnelheden tot wel 300 km/u bereikt! En een goed bericht in deze dure tijden, de organisatie heeft de toegangsprijzen verlaagd waardoor de dragrace-sport haar imago als familiegebeuren nog eens onderstreept.

Tekst: p.r.
Foto's: Remco Scheelings

Met de Quartermile Nationals trapt het nieuwe dragrace-seizoen meteen flitsend af. In alle klassen zijn punten te verdienen voor het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing en dus zal het er direct hard aan toegaan. Daarnaast telt de wedstrijd op Dragstrip Drachten ook mee voor de EDRS European Drag Racing Series, het door Speedgroup opgezette Europees kampioenschap voor Sportsman klassen. Tijdens de Quartermile Nationals komen zowel bij de auto's als de motoren alle klassen waarin gestreden wordt om punten voor het Open Nederlands Kampioenschap aan de start. Daarmee niet alleen veel runs maar ook een enorme verscheidenheid aan voertuigen, van streetlegal auto's en motoren tot Funny Bikes en de meest extreme Super Pro ET altereds en dragsters.

qn voor motor

Dragracen is een open sport waarbij zonder extra toegang te hoeven betalen vrij in de pits kan worden rondgelopen. De extreme techniek van dichtbij bekijken, vragen stellen aan monteurs of een handtekening van een coureur is geen probleem. En waar in deze tijd alles duurder wordt, zijn de entreeprijzen voor de Quartermile Nationals juist fors verlaagd. Voor de zaterdag hoeft slechts € 19,00 te worden betaald. Naast een hele dag dragracen is daar 's avonds ook nog eens een optreden van een live-band bij inbegrepen. Op zondag, de dag dat de allesbeslissende eliminaties worden verreden, kost een dagkaart met slechts € 15,00 zelfs nog minder!

De Quartermile Nationals worden gehouden op 21, 22 en 23 juni op de dragstrip van Vliegveld Drachten, De Knobben 100A, 9202 XJ Drachten. Aanvang op vrijdag om 9.30 uur en op zaterdag en zondag om 9.00 uur. De toegangsprijs bedraagt voor de vrijdag € 9,00 de zaterdag € 19,00 en de zondag € 15,00. Een weekendkaart kost € 34,00. Alle prijzen zijn inclusief toegang tot de tribune (vol = vol). Alle verdere informatie betreffende de Quartermile Nationals is na te lezen op www.quartermile.nl.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet