Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Driedaags dragrace-spektakel op Vliegveld Drachten

 Habermann jetcar

Komend weekend gaat na een lange winterstop het Nederlands dragrace-seizoen 2006 van start. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni wordt in Drachten met de Drachten Nationals de eerste ronde verreden van het Open Nederlands kampioenschap. Alle nationale klassen komen op Vliegveld Drachten aan de start. Volle velden, een spectaculaire Jet Car-demonstratie en diverse omlijstende activiteiten maken dat de Drachten Nationals voor iedereen wat te bieden heeft.

tekst en foto's: Remco Scheelings

De Drachten Nationals zijn dit jaar voor het eerst uitgegroeid tot een driedaags spektakel. De steeds verder toenemende belangstelling van zowel binnen- als buitenlandse rijders maakten een uitbreiding naar een driedaags evenement noodzakelijk. De dragstrip van Vliegveld Drachten heeft in Europese dragrace-kringen een zodanige reputatie opgebouwd dat zelfs vanuit Zwitserland en Italië rijders voor het Open Nederlands kampioenschap hebben ingeschreven!

 Robert Joosten
Robert Joosten in zijn Corvette Pro Mod

Alle klassen
De eerste ronde van het Open Nederlands Kampioenschap brengt meteen alle nationale klassen aan de start. Bij de auto’s varieert dit van de ‘streetlegal’ Streetmachines tot de snelle Competition Eliminator-dragsters en de 2.000pk sterke Pro Modified-kanonnen. Bij de motoren loopt het deelnemersveld uiteen van Streetbikes tot Super Street Bikes en Funny Bikes.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet