Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Marc Meihuizen derde na eerste kwalificaties op Tierp

si vr tf nataas

Na de eerste kwalificatiedag van de Sweden Internationals voert Antti Horto bij de Top Fuelers de ranglijst aan. In de Pro Modified klasse staat de Zweed Michael Gullqvist op één en is Marc Meihuizen met een keurige derde positie de hoogstgeplaatste Nederlander. Morgen staan er op Tierp Arena opnieuw twee kwalificatieruns op het programma voor de tweede ronde van het FIA Europees Kampioenschap Drag Racing en de eerste ronde van het FIM Europees Kampioenschap Drag Bikes.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De eerste kwalificatiedag van de Sweden Internationals waarop ook de FIA en FIM klassen voor het Europees kampioenschap in actie kwamen, is een stuk beter verlopen dan de dag van gisteren toen de kwalificaties van de Sportsman klassen volledig in het water vielen.

si vr tf horto
Antti Horto

Toch maakte ook vandaag een regenbui een voortijdig einde aan de kwalificaties en daarvan werd Thomas Nataas (kopfoto) het grootste slachtoffer. Net nadat de Noor een 4,03 seconden op de klokken had gezet, begon het te regenen. Omdat het laatste paar daardoor niet van start kon gaan, telde de gehele sessie niet mee en bleef de snelste tijd in handen van de Fin Antti Horto die in de eerste poging tot 4,07 seconden was gekomen. Met een tijd van 4,18 seconden bezet Stig Neergaard de voorlopige tweede plaats.

si vr pm gullq
Michael Gullqvist

In de Pro Modified klasse voert regerend kampioen Michael Gullqvist de lijst aan. De Zweed was de enige Pro Mod-rijder die op Tierp Arena vandaag met zijn tijd van 5,96 seconden de 6-secondengrens wist te doorbreken.

si vr pm meihuizen
Marc Meihuizen

Urban Johansson bezet met een tijd van 6,04 seconden de tweede plaats terwijl Marc Meihuizen op een keurige derde plaats staat met zijn tijd van 6,09 seconden.

si vr pm vegter
David Vegter

David Vegter zette in zijn tweede run met 6,23 seconden de zevende tijd op de klokken terwijl Robert Joosten na vandaag op de 13de plaats staat (7,46 seconden).

si vr pm joosten Robert Joosten
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet