Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Win gratis kaarten voor de dragraces in Drachten

qm prijsvraag

Nog twee weken en dan gaat met de Quartermile Nationals het Open Nederlands Kampioenschap Drag Racing van start. Van 0 naar 300 km/u in 7 seconden en auto's met meer dan 2.000 pk. Door slechts één vraag goed te beantwoorden, maak je kans om er gratis bij te zijn!

Tekst: p.r.

Dragracen is de meest elementaire tak van de auto- en motorsport, waarbij in een rechtstreeks duel over een afstand van ¼ mijl (402 meter) wordt uitgevochten wie de sterkste is. Na een met veel rook omgeven burn out wordt vanuit een staande start in een paar seconden naar de 300 km/u geaccelereerd. De rook van de burn out, de kracht van de motoren, de onder het motorische geweld trillende grond en de prikkelende geur van methanol en nitro! Je moet het gezien, gehoord en gevoeld hebben om het te kunnen geloven.

En dat kan! Deze 'snelheid en kracht in de overtreffende trap' is gewoon live in Nederland te bewonderen. Drie weekenden per jaar verzamelen de snelheidsmonsters zich op Dragstrip Drachten voor hun wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap. En jij kunt daar bij zijn! Win nu twee kaarten voor de Quartermile Nationals van 21 tot en met 23 juni. Er zijn door de organisatie vijf keer twee kaarten ter beschikking gesteld. De enige vraag die je juist moet beantwoorden is: wat is de traditionele afstand waarover een dragrace wordt gereden?

Stuur je antwoord naar: quartermilebestuur@gmail.com en maak kans op twee gratis kaarten.

Kijk voor meer informatie en de andere racedata in juli en augustus op www.quartermile.nl
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet