Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Suzy Q stralend naar de strip

suzyq kop

Bij Priceless Paint in Asperen vond gisteren de onthulling plaats van Suzy Q, Nederlands nieuwste dragrace-aanwinst. De '70 Plymouth Barracuda zal worden bestuurd voor Kirsten van Croonenborgh en maakt over twee weken de eerste meters op de Engelse baan van Shakespeare County Raceway. Met zijn letterlijk schitterende jaren '70 look zal de Cuda over belangstelling niet te klagen hebben.

Tekst: Remco Scheelings
Foto's: Remco Scheelings

De '70 Plymouth Barracuda is oorspronkelijk in Amerika gebouwd en na een dragrace verleden in Denemarken en Zweden deze winter in handen gevallen van Kirsten van Croonenborgh. Bij de grondige opknapbeurt die vervolgens werd uitgevoerd moest ook de motor plaatsmaken voor het geblazen exemplaar dat eerder dienst deed in de Willys van Ramon van der Weurf. In de tamste set-up is deze motor al goed voor een slordige 700 pk en daarmee zal de Cuda dus flink vooruit willen.

suzyq 01
Kirsten en haar man Henk bij Suzy Q

Na de opknapbeurt verdween de Cuda in de spuitcabine van Priceless Paint in Asperen, het bedrijf dat eerder al de fraaie paintjob op de Nostalgia Funny Car van Ramon van der Weurf verzorgde. Het vertrouwen in het vakmanschap van eigenaar David Pluijm was zo groot dat Kirsten alleen de basiskleuren uitzocht en het design volledig aan Priceless Paint overliet. Ook voor Kirsten was het moment dat het doek van de Cuda ging dan ook één grote verrassing. Net als de vele genodigden die de onthulling niet wilden missen, was Kirsten met stomheid geslagen over het in alle opzichten schitterende resultaat. "Het moest iets vrouwelijks hebben en typisch jaren '70. Ik heb me dan ook maar een paar weken helemaal ingeleefd in die periode, inclusief de muziek uit die tijd. Toen begon het idee vorm te krijgen met dit als resultaat", aldus David Pluijm van Priceless Paint.

Het moment suprême
suzyq 02

suzyq 03

suzyq 04
Heet dit met stomheid geslagen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet