Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Nederlanders winnen op Santa Pod

 mainevent_leersum

Tijdens de Main Event op Santa Pod kwamen naast de FIA en UEM-klassen ook vele andere categorieën in actie. Daarbij eisten een aantal Nederlandse rijders een hoofdrol voor zich op. In de klasse Super Gas pakte Wouter van Leersum de winst terwijl in de klasse Super Street Ful Lievaart de Engelse concurrentie het nakijken gaf.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

Het Nederlandse tweetal leverde daarmee een unieke prestatie. Juist de zeer competitieve Super-klassen worden traditioneel door de zeer ervaren Engelse rijders beheerst. Naast hun vele jaren ervaring hadden de Engelsen er voor de Main Event alleen dit jaar al drie tot vier wedstrijden en zo’n zestig runs opzitten. De Nederlandse titelstrijd moet nog beginnen en dus maakte de Nederlanders in Engeland hun eerste meters van het jaar.

 mainevent_lievaart

Super duo
In de klasse Super Street (index 10,9 seconden) zette Lievaart de elfde tijd uit een veld van dertien rijders op de klokken. Uiterst bekeken reed de Nederlander zijn eliminatierondes en schakelde daarbij ervaren rotten als Bob Lees en Leigh Morris uit. In de finale moest Lievaart het opnemen tegen Nick Griffin en ook deze Engelsman liet zich door de Nederlander verrassen. Daarmee was de winst een feit. Lievaart’s teamgenoot Wouter van Leersum had het in een veld van 19 Super Gassers wellicht nog zwaarder. Na een 12de kwalificatiepositie reed ook hij echter zeer bekeken. In de achtste finale schakelde Van Leersum de regerend Engels kampioen Frank Mason uit. Na winst op Stuart Morrice volgde een bye run in de halve finale waarna Van Leersum in de finale voor de moeilijke opgave stond de uiterst ervaren Tim Adam achter zich te houden. Wat de Engelsen echter niet voor mogelijk hadden gehouden gebeurde toch. Met een bijna perfecte reactietijd van 0,005 seconden pakte Van Leersum de voorsprong. Daarmee dwong hij Adam om onder de index van 9,90 seconden te duiken. Dat gebeurde dus ook waardoor de winst bij de Nederlander terecht kwam.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet