Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Leah Pruett naar Top Fuel klasse

voor_1_kop

De kerst en nieuwjaar rustperiode is nauwelijks achter de rug of de stroom aankondigingen van ‘wie waar gaat rijden’ begint in Amerika meteen weer op gang te komen. Zo promoveert Leah Pruett naar de Top Fuel klasse, verhuist Clay Millican met zijn sponsor Parts Plus naar het topteam van Bob Vandergriff Racing, blijft Jeff Arend na zijn vertrek bij Kalitta Motorsports toch in de Funny Cars actief en kon Don Schumacher Racing weer een sponsor aankondigen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: p.r. en Remco Scheelings

Met nog zes weken te gaan tot de start van de NHRA Mello Yello Drag Racing Series op Pomona is er volop actie bij de teams. Gisteren kon Dote Racing aankondigen dat Leah Pruett hun nieuwe rijdster wordt. De 24-jarige Pruett behaalde eerder een titel in de Nostalgia Funny Car klasse en boekte afgelopen twee seizoenen diverse overwinningen voor R2B2 Racing in de Pro Modified klasse. Voor R2B2 kwam ze ook al enkele keren uit in de Funny Cars. Kort na afloop van vorig seizoen maakte Pruett al bekend R2B2 Racing te zullen verlaten en toen ze vervolgens een aantal testruns afwerkte in de Top Fueler van Dote Racing was één en één ook nu weer twee.

voor_1_pruett

Omdat Dote Racing nog geen hoofdsponsor heeft, wordt voorlopig niet aan alle races deelgenomen, maar het oorspronkelijke schema van tien (van de 24 wedstrijden) is inmiddels al omhoog bijgesteld.

voor_1_millican

Clay Millican en zijn hoofdsponsor Parts Plus hebben tot en met 2015 (!) onderdak gevonden bij Bob Vandergriff Racing. Tot afgelopen seizoen kwam Millican in Parts Plus-kleuren uit voor MPE Motorsports, maar nu is dus gekozen voor het topteam van Vandergriff. Bob Vandergriff Jr. zelf blijft binnen het team uitkomen in de kleuren van zijn vaste sponsor C&J Energy Services. De komst van een derde auto moet hier niet worden uitgesloten.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet