Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup newsletter 15 online

speedgroup_newsl15_kop

De vijftiende en daarmee voor dit jaar laatste Speedgroup Club Europe nieuwsbrief staat online. In deze editie een grote verscheidenheid aan artikelen, van de EDRS European Drag Racing Series prijsuitreiking, een terugblik op het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing, interviews met een tweetal UEM-kampioenen en een stukje over Robert Joosten, tot een dragrace-ervaring met een elektrische auto.

Tekst: Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 15 van 2012 is te lezen via de volgende link:  club.speedgroup.eu/newsletters/2012/edition15_2012

In Speedgroup newsletter nummer 15 een korte terugblik op de races van het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing 2012 en interviews met Pro Stock Bike kampioen Fredrik Fredlund en Super Twin titelhouder Nate Gagnon. Pro Modified komt weer ruimschoots aan bod door een interview met de Engelse rijders Graham Ellis en Roger Moore, terwijl er ook aandacht is voor de reis van Robert Joosten’s Pro Dutch Racing Camaro naar Amerika.

speedgroup_newsl15_maderer

Na afloop van het seizoen is het traditioneel tijd voor de prijsuitreikingen en beurzen. In dit nummer een korte terugblik op de EDRS European Drag Racing Series prijsuitreiking in het Zweedse Nyköping en een verslag van de PRI show in Orlando (Florida) waar Speedgroup vertegenwoordigd was. Verder een interview met de ook van Drachten welbekende Michael Maderer, die weliswaar dit jaar twee EDRS-titels binnenhaalde, maar zijn fraaie BMW E30 Touring in een crash verloren zag gaan. Tot slot ook nog een verhaal over een dragstrip-test met twee Tesla’s, waarbij de elektrische auto’s sneller bleken te zijn dan de in eerste instantie sceptische verslaggever had durven denken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet