Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Ron Capps verhoogt spanning met zege in Vegas

vegas_capps_kop

De ontknoping in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series zou bij de Funny Cars wel eens in de laatste run van het seizoen kunnen vallen. Met nog één wedstrijd te gaan verkleinde Ron Capps in Las Vegas door een zege in de finale op leider Jack Beckman zijn achterstand tot slechts vier punten. Bij de Top Fuelers klopte Bob Vandergriff in de finale Tony Schumacher waardoor de U.S. Army-rijder niet optimaal kon profiteren van de voortijdige uitschakeling van Antron Brown en Spencer Massey. In de Pro Stock klasse kan na zijn winst in Las Vegas Allen Johnson de titel bijna niet meer ontgaan. Bij de Pro Mods greep Troy Coughlin zijn enige kans op de titel door de wedstrijd in Las Vegas op zijn naam te schrijven en daarmee Mike Castellana met een verschil van slechts drie punten naar plaats twee te verwijzen.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

De Big O Tires NHRA Nationals op The Strip van Las Vegas Motor Speedway was de voorlaatste wedstrijd in de 23 races omvattende NHRA Full Throttle Drag Racing Series. In de Funny Car klasse zag Mike Neff zijn titelkansen flink gereduceerd toen de John Force Racing-rijder in de kwartfinale werd uitgeschakeld door Jack Beckman, de aanvoerde in de tussenstand. In de halve finale had Beckman vervolgens het geluk dat de veel snellere Courtney Force met 0,006 seconde een rood licht trok, waardoor de Don Schumacher Racing-rijder toch zijn plaats in de finale veiligstelde.

vegas_capps
Ron Capps

Aan de andere kant van de eliminatieladder hield Ron Capps als nummer twee in de titelstrijd zijn kansen levend door achtereenvolgens Tony en Cruz Pedregon en Johnny Gray uit te schakelen. In de volledige Don Schumacher Racing-finale kwam Beckman al snel in de problemen waardoor Capps in 4,07 seconde naar de overwinning reed, zijn vijfde van dit seizoen. Door zijn zege bedraagt de achterstand van Capps op leider en teamgenoot Beckman nog slechts vier punten. Capps was al drie keer vice-kampioen maar kan over twee weken in Pomona dus zijn eerste titel in de wacht slepen. Neff staat al op 88 punten maar is nog niet volledig kansloos.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet