Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: DSR-dubbel in St.Louis

stl_brown_p

Met een volledige Don Schumacher Racing finale in zowel de Top Fuel als Funny Car klasse was het grootste team van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series in St. Louis oppermachtig. Bij de Top Fuelers versloeg Antron Brown (kopfoto) zijn teamgenoot Spencer Massey terwijl bij de Funny Cars Jack Beckman ten koste van Dodge-collega Matt Hagan de winst greep. In de Pro Stock klasse eiste Erica Enders op basis van een betere reactietijd de zege voor zich op, terwijl bij de Pro Mods Troy Coughlin zijn eerste overwinning boekte.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

De NHRA Midwest Nationals op Gateway Motorsports Park in St. Louis was de 20ste wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Met drie races in de Countdown to the Championship achter de rug en nog drie te gaan, worden de punten in deze beslissende fase van het seizoen extra belangrijk.

stl_brown_a
Antron Brown

Brown-Massey
In de Top Fuel klasse waren de Don Schumacher Racing-teamgenoten Antron Brown en Spencer Massey het hele weekend al een klasse apart. In de kwalificatie eiste het duo de eerste twee plaatsen voor zich op en bleef ook in de eliminaties onklopbaar. In de halve finale was Massey te snel voor Dave Grubnic, terwijl Brown Brandon Bernstein naar huis stuurde. Bernstein was er in de kwartfinale nog verantwoordelijk voor geweest dat de derde DSR-auto van Tony Schumacher werd uitgeschakeld. In de eindstrijd was Brown opnieuw de snelste en reed met 3,766 tegen 3,812 seconden naar zijn zesde zege van het seizoen. Door zijn overwinning heeft Brown in de titelstrijd nu 21 punten voorsprong op Massey.

stl_beckman
Jack Beckman

Rood voor Hagan
Ook in de Funny Car klasse twee Don Schumacher Racing-teamgenoten in de finale. Jack Beckman was vanaf poleposition al zijn concurrenten te snel af en plaatste zich na winst in de halve finale op Tony Pedregon voor de eindstrijd. Aan de andere kant van de eliminatieladder schakelde Matt Hagan in de kwartfinale zijn DSR-teamgenoot en leider in de tussenstand van het kampioenschap Ron Capps uit, om ten koste van Tim Wilkerson naar de eindstrijd te rijden. In de finale trok Hagan echter een rood licht waardoor Beckman de winst in de schoot geworpen kreeg. Capps voert nog wel de titelstrijd aan, maar weet Beckman nu op dertig punten.

stl_enders
Erica Enders

Enders op reactie
In de Pro Stock klasse deed Erica Enders het opnieuw uitstekend. De populaire rijdster was in de eliminaties onder andere Dave Connolly en polesitter Jason Line te snel af en stond vervolgens in de finale tegenover Allen Johnson, de aanvoerder in de tussenstand van het kampioenschap. Met 6,538 tegen 6.540 seconden was Johnson weliswaar een fractie sneller maar omdat Enders net iets eerder reageerde op de lichten, pakte Enders de winst, alweer haar vierde van het seizoen. Johnson blijft nog aan de leiding in de tussenstand en wordt gevolgd door Line terwijl Enders op plaats drie haar achterstand verkleinde.

stl_coughlin
Troy Coughlin

Eerste winst
De NHRA Pro Mod Drag Racing Series presented by ProCare Rx reed in St. Louis zijn voorlaatste wedstrijd van het seizoen. In de eindstrijd klopte Troy Coughlin Danny Rowe en pakte zo zijn eerste Pro Mod overwinning. Hoewel Mike Castellana al in de kwartfinale werd uitgeschakeld, gaat de Al-Anabi-rijder nog wel aan de leiding in het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet