Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Speedgroup NitrOlympX-voorbeschouwing online

speedgroup_hh_10

De tiende Speedgroup Club Europe nieuwsbrief van 2012 staat online. In deze editie een voorbeschouwing op de 27ste NitrOlympX. Deze vierde ronde van het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing wordt komend weekend verreden op de Rico Anthes Quartermile, onderdeel van de overbekende HockenheimRing.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Lena Perés en Remco Scheelings

Speedgroup Club Europe is een initiatief van Speedgroup, de drijvende kracht achter het FIA en UEM Europees Kampioenschap Drag Racing en de EDRS European Drag Racing Series. De Speedgroup Club Europe newsletter 10 van 2012 is te lezen via de volgende link: club.speedgroup.eu/newsletters/2012/edition10

Met de NitrOlympX gaat het FIA en UEM Europees Kampioenschap zijn tweede seizoenshelft in. Drie wedstrijden zijn er achter de rug en met binnen zes weken Hockenheim, Tierp en Santa Pod krijgen de teams een druk tweede deel voorgeschoteld. In Speedgroup newsletter nummer 10 een voorbeschouwing op de inmiddels alweer 27ste NitrOlympX. Verder in deze editie interviews met Timo en Dennis Habermann, de twee jonge Duitse broers die in de Top Methanol Dragster klasse hoge ogen gooien. Aan het woord komt ook de Zwitser Urs Erbacher, die Hockenheim als zijn thuiscircuit beschouwt. Voor de regerend Top Fuel kampioen is Hockenheim zijn eerste race van het seizoen, maar de Zwitser komt maar met één doel: winnen.

hh_v_promod

Nederlandse inbreng
In de Pro Modified klasse is Nederland op Hockenheim met Robert Joosten, Marc Meihuizen, David Vegter en Robert Koper goed vertegenwoordigd. Joosten en Meihuizen staan respectievelijk vierde en zesde in de tussenstand voor het FIA Europees Kampioenschap. Zoals gepland liet Vegter de wedstrijd in Finland schieten, maar is erop gebrand zijn goede prestaties van de Main Event een vervolg te geven. Voor Robert Koper wordt Hockenheim zijn eerste race van dit seizoen.

hh_v_bellio

Tot ‘een beetje Nederlander’ mag Danny Bellio wel worden gerekend. Na zijn crash op Tierp leek het seizoen voor de Belg ten einde, maar opgeven komt in het ‘Bellio-woordenboek’ niet voor en dus is hij in Hockenheim weer terug in de klasse Top Methanol Funny Cars. Bellio zal de hulp van zoveel mederacers en vele uren werk van zijn team willen bekronen met een goede prestatie. Daarnaast verdedigt Bellio nog altijd zijn tweede plaats in het FIA Europees Kampioenschap.

hh_v_heezen

Bij de motoren komen namens Nederland Job Heezen en Martijn de Haas (allebei Super Twin), Gert-Jan Laseur (Pro Stock Bike) en René van den Berg (Top Fuel Bike) aan de start. Verder hebben de NitrOlympX weer een omvangrijk programma in de diverse Sportsman klassen. Zo dicht bij huis hier een flink aantal Nederlanders aan de start. De inschrijflijst is ook via de Speedgroup nieuwsbrief na te lezen. Met het overladen programma dat in drie dagen moet worden afgewerkt en waarbij het circuit ook nog te maken heeft met de zeer stringente geluidsdeadlines, is het te hopen dat iedereen ook toekomt aan het geplande aantal runs.

Live TV
Zelfs de thuisblijvers hoeven niets van de NitrOlympX te missen. Met diverse camera’s wordt alle actie gevolgd en via een pay-per-view livestream doorgegeven. De kosten voor twee dagen live-beelden bedragen slechts $ 10,00. Aanmelden kan via: www.nitrolympx.com/live
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet