Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Antron Brown en Allen Johnson op herhaling

sonoma_brown_p

Een week na hun zeges in Denver mochten Antron Brown (Top Fuel) en Allen Johnson (Pro Stock) opnieuw op het podium plaatsnemen. In Sonoma klopte Johnson in de finale Greg Anderson terwijl Brown zijn Don Schumacher Racing-teamgenoot Spencer Massey te snel af was. Met Johnny Gray en Matt Hagan ook in de Funny Car-finale twee auto’s van Don Schumacher Racing, waarbij Gray ten koste van de regerend kampioen de winst greep.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: NHRA

Drukke weken voor de teams in de NHRA Full Throttle Drag Racing Series. Een week na Denver stond Sonoma op het programma, terwijl volgende week moet worden aangetreden in Seattle.

sonoma_johnson
Allen Johnson

Sterk
In de Pro Stock klasse is Allen Johnson momenteel bijna niet te kloppen. In Sonoma reed de MOPAR Dodge-piloot voor de vijfde keer op rij naar de snelste kwalificatietijd en was vervolgens in de eliminatieronden onder andere Jeg Coughlin en Jason Line te snel af. In de finale wachtte vervolgens Greg Anderson, maar zelfs een reactietijd van 0,001 seconde was voor Anderson niet genoeg om Johnson van zijn tweede opeenvolgende overwinning af te houden.

sonoma_brown_a
Antron Brown

DSR-finale
In de Top Fuel klasse boekte Antron Brown, na zijn zege vorige week in Denver, in Sonoma zijn tweede opeenvolgende overwinning. Na winst tegen Steve Torrence, zijn Don Schumacher Racing-teamgenoot Tony Schumacher en Brandon Bernstein, moest de Matco Tools-rijder het in de finale opnemen tegen nog een teamgenoot, Spencer Massey, die in de andere halve finale Doug Kalitta, de nummer één uit de kwalificaties, het nakijken had gegeven. Met 3,814 tegen 3,826 seconden was Brown zijn teamgenoot echter te snel af en gaat nu, na veertien wedstrijden, samen met Massey aan de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

sonoma_gray
Johnny Gray

Nog meer DSR
Nog dominanter was Don Schumacher Racing in Sonoma in de Funny Car klasse, waar maar liefst drie van de vier halvefinaleplaatsen werden ingenomen door DSR-Dodges. Matt Hagan klopte in zijn halve finale de enige buitenstaander, Cruz Pedregon, terwijl Johnny Gray zijn teamgenoot Jack Beckman naar huis stuurde. Daarmee ook hier net als bij de Top Fuelers een volledige Don Schumacher Racing-finale. Hagan kwam daarin al snel in de problemen waardoor de winst voor de tweede keer dit seizoen bij Gray terechtkwam.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet