Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: M&H Racemaster nu ook voor dragracers in Europa!

Al meer dan vijftig jaar is M&H Racemaster een begrip in de Amerikaanse dragrace-wereld. Sinds begin dit jaar is Jan van Broekhoven de importeur voor Europa en brengt de vermaarde dragrace-band met een uniek concept letterlijk op de baan!

Tekst: Remco Scheelings en PR

Rond 1950 stond M&H aan de wieg van het Amerikaanse dragracen en was in 1957 zelfs de eerste fabrikant die een speciaal voor het dragracen ontwikkelde band op de markt bracht. M&H Racemaster heeft banden die passen binnen elk reglement en geschikt zijn voor nagenoeg alle klassen en voertuigen. Naast de diverse slicks zijn er ook types met DOT-goedkeuring. Zowel rijders uit de Dutch Street Power Series (het officieuze kampioenschap Street Legal Drag Racing) als de deelnemers aan het Open Nederlands Drag Race Kampioenschap kunnen dan ook bij M&H Racemaster terecht. Vaandeldrager wordt Jan Scheppers die zijn nieuwe Competition Eliminator ’73 Chevrolet Stepside Pick Up dit jaar van M&H-rubber heeft voorzien.

Uniek is dat Jan van Broekhoven met een speciaal ingerichte M&H Racemaster servicetruck bij de dragraces aanwezig zal zijn om de rijders met materiaal, raad en daad terzijde te staan. Nieuwe banden kunnen meteen op de velg gemonteerd worden en problemen opgelost. Van Broekhoven is al jaren importeur van de onverslaanbare M&H Racemaster rallycross-banden en paste op de Europese rallycross-circuits hetzelfde concept uiterst succesvol toe. Toen M&H Racemaster Amerika hem dan ook vroeg ook de dragrace-banden onder zijn hoede te nemen, hoefde de Belg niet lang na te denken. De eerste keer dat de M&H Racemaster servicetruck op de dragstrip acte de presence geeft, is tijdens de Drachten Nationals (eerste ronde Nederlands kampioenschap) van 16 tot en met 18 juni op Vliegveld Drachten (www.mh-racemaster.be.).
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet