Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Dubbelslag voor Allen Johnson in Denver

denver_johnson_p

Een perfect weekend voor Pro Stock-piloot Allen Johnson tijdens de MOPAR Mile-High NHRA Nationals in Denver. Met zijn MOPAR Dodge Avenger won de routinier voor het oog van zijn sponsor MOPAR niet alleen de wedstrijd, maar nam daarmee ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap. In de Top Fuel klasse ging de winst naar Antron Brown, terwijl bij de Funny Cars Jack Beckman met een verschil van slechts 0,009 seconde Courtney Force van haar eerste zege afhield.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, NHRA

De 13de wedstrijd van de NHRA Full Throttle Drag Racing Series bracht Pro Stock-rijder Allen Johnson alleen maar geluk. In de door zijn hoofdsponsor MOPAR gesteunde wedstrijd in Denver pakte de MOPAR Dodge Avenger-rijder in de kwalificatie al de snelste tijd om vervolgens in de eliminaties zijn naaste rivalen in de titelstrijd, Greg Anderson (kwartfinale) en Jason Line (halve finale) kansloos te laten.

denver_johnson_a

In de eindstrijd was Johnson vervolgens ook V.Gaines duidelijk te snel af en reed daarmee naar zijn derde overwinning van dit jaar. Met zijn zege nam Johnson ook de leiding in de tussenstand voor het kampioenschap over van Anderson.Crash Pittman
Dertien was wel een ongeluksgetal voor Paul Pittman, de tegenstander van Johnson in de eerste eliminatieronde. Pittman kwam in zijn run naar het midden van de baan en corrigeerde iets te heftig waardoor de Pro Stock-debutant de controle over zijn auto kwijtraakte. De rijder bleef bij de crash ongedeerd maar de Pontiac GXP is wel aan vervanging toe.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet