Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Joon en Joosten op de goede weg

 easter_joosten

Met de Easter Thunderball op Santa Pod is afgelopen weekend het Europese dragrace-seizoen van start gegaan. Hoewel de wedstrijd niet meetelde voor het Europees kampioenschap was toch een tweetal Nederlanders naar Santa Pod afgereisd. Lex Joon testte de aanpassingen aan zijn dit jaar met nummer 1 getooide MPM Top Fueler en bereikte daarbij nog bijna de finale van de Pro Fuel Shootout. Robert Joosten deed de eerste ervaringen op met zijn Pro Modified Corvette C5 en verraste door daarbij een tijd van 6,719 seconden op het scorebord te zetten!

Tekst: Remco Scheelings, Foto's: Remco Scheelings en PR

De Pro Fuel Shootout is een race die zowel openstaat voor Top Fuel dragsters als Funny Cars. De twee rijders die na drie runs de beste totaaltijd op de klokken hebben gezet, strijden vervolgens in een finale om de eindoverwinning. Hoewel Joon alleen om te testen naar Engeland was afgereisd en niet de intentie had serieus voor de eindoverwinning mee te doen stond de regerend Europees kampioen na twee runs (5,4 en 5,5 seconden) ruimschoots aan de leiding van de Pro Fuel Shootout. Helaas speelde bij de derde run de koppeling op waardoor de Nederlander na de burn out niet meer in de startpositie kon terugkeren. Joon noteerde daardoor geen tijd en kwalificeerde zich op een derde plaats in de tussenstand, net buiten de finale.

 easter_joon

Robert Joosten bouwde zijn runs met de Corvette C5 netjes op. Na enkele rustige runs zette de voormalig Super Gas/Super Comp-kampioen op maandag met 6,719 seconden en 340 km/u een kaarsrechte en supersnelle run op het scorebord. Ook de daaropvolgende run was zondermeer goed geweest voor een tijd in de 6 seconden. Bij de start was de Corvette echter al door de stage-lampen gerold en had de tijdwaarneming te vroeg geactiveerd.

Bij de motoren kwam ook een Nederlander in actie. Roel Koedam deed alweer vroeg in het seizoen van zich spreken door niet alleen met 6,14 seconden een snelle tijd op het asfalt te leggen maar ook nog de wedstrijd in de Top Fuel Bike-klasse op zijn naam te schrijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet