Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: B&M partner van MPM Top Fuel Racing

 joon_bm.00

MPM Top Fuel Racing wordt met ingang van dit seizoen gesteund door B&M Racing & Performance Products. Het Amerikaanse bedrijf in ‘high performance race converters en shifters’ heeft een meerjarig contract met het team van Lex Joon getekend. De regerend FIA Europees Top Fuel-kampioen bevindt zich daarmee in goed gezelschap. In Amerika is B&M medesponsor van tweevoudig NHRA Top Fuel-kampioen Larry Dixon.

Tekst en foto's: Remco Scheelings

 joon_bm.01

Lex Joon kwam eind vorig jaar met B&M in contact. “B&M bestaat sinds 1950 en is al vanaf het allereerste begin bij het dragracen betrokken. De Europese activiteiten zijn de laatste jaren wat in de vergetelheid geraakt. Men wil die nu nieuw leven inblazen. B&M gebruikt de slogan ‘company of firsts’. Onze Europese titel van vorig jaar en daarmee de nummer 1 op de auto kwam daarbij erg goed van pas. Het is ook de bedoeling dat we de B&M-producten op de Europese dragrace-banen gaan leveren. Het contract loopt meerdere jaren waardoor MPM Top Fuel Racing een nog bredere basis krijgt.”

Naar USA
De overeenkomst met B&M is van belang omdat het MPM-team daarmee een voet tussen de ‘Amerikaanse sponsordeur’ krijgt. Eind dit jaar, na afloop van het Europese seizoen wil Joon namelijk met zijn MPM Top Fuel-dragster naar Amerika afreizen om daar aan de laatste twee wedstrijden (Las Vegas en Pomona) van de NHRA POWERade Drag Racing Series mee te doen. Een Amerikaanse sponsor naast de inmiddels jarenlange trouwe partner MPM International Oil Company kan de weg openen naar andere Amerikaanse bedrijven.

 joon_bm.02

Paasweekend
Komend Paasweekend begint ook voor Lex Joon het seizoen 2006. Op Santa Pod wordt dan de Easter Thunderball verreden. Hoewel de wedstrijd niet meetelt voor een kampioenschap is het een mooie gelegenheid om de tijdens de winter gedane aanpassingen te testen. Het Europees Kampioenschap waarin de MPM-rijder zijn FIA Europese Top Fuel-titel verdedigt, begint eind mei, eveneens op de baan van Santa Pod.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet