Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Johan Oomen showt nieuwe Dodge Viper

oomen.001

De auto was al een aantal weken in Nederland maar tijdens de afgelopen weekend gehouden Auto- en Motorsportdagen kon het publiek voor het eerst kennismaken met de nieuwe aanwinst van Johan Oomen, een uit Amerika geïmporteerde Dodge Viper GTS/R. De tot in elk detail bijzonder fraai gebouwde auto zal, voorzien van een 598 cubic inch lachgasmotor, worden ingezet in de klasse Super Pro ET.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Johan Oomen had de fraaie Dodge Viper al een tijdje op het oog. De auto kwam pas serieus in beeld toen de Chevrolet Impala waarmee hij al drie jaar op de strip actief was, plotseling werd verkocht. Vervolgens was de reis naar Amerika snel gemaakt en de deal gesloten. Oomen heeft de Dodge Viper zonder motor en versnellingsbak gekocht. Inmiddels zijn de motor en bak uit de Impala overgebouwd in de Viper en is de auto in de passende kleur blauw gespoten.

oomen.002

oomen.003

De Viper is in 2004 bij Gun Lake Performance gebouwd en werd de afgelopen jaren sporadisch ingezet in de klasse Pro Modified. Het chassis is dan ook goedgekeurd voor tijden tot 6,0 seconden. De uit de Impala afkomstige 598 cubic inch motor is met lachgas goed voor een slordige 1.400 pk en kwam in de 2.000 kilogram zware Impala tot tijden van 9,2 seconden. De Viper weegt echter maar 1.000 kg en het doel is dan ook om onder de acht seconden te duiken.

oomen.006

De auto is tot in ieder detail bijzonder fraai gebouwd waarbij ook de verlichting gewoon functioneert. Oomen wil de eerste meters met zijn nieuwe aanwinst maken tijdens de Easter Thunderball op Santa Pod. Daarna is de auto in ieder geval tijdens de drie wedstrijden in Drachten te bewonderen terwijl ook nog een bezoekje aan het Zweedse Tierp Arena op het programma staat. Onderhoud aan de motor doet Oomen zelf terwijl hij op de baan zal worden bijgestaan door zijn vrouw Anneloes en dochter Shari, dit seizoen en waarschijnlijk ook volgend seizoen actief in de klasse Junior Dragster. Sponsors van de nieuwe Viper zijn Spavisie (spabaden, zwembaden, sauna’s) uit ‘s Gravenzande, WVB Holland, USA Car Import/Autobedrijf Corleo en West Cars Autoschade.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet