Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Verrassende wisselingen bij Al-Anabi Racing

al_dixon

Nadat eerder al bekend werd dat Del Worsham Al-Anabi Racing ging verlaten, heeft het team plotseling ook afscheid genomen van vaste waarde Larry Dixon. Bijna gelijk met het vertrek van de meervoudig kampioen werd Shawn Langdon als nieuwe rijder gepresenteerd. Vrijwel direct daarna werd ook de vervanger van regerend kampioen Worsham bekend. Dit wordt Khalid Balooshi, de rijder die voor Al-Anabi Racing dit jaar de titel in de wacht sleepte in het NHRA Get Screened America Pro Modified kampioenschap.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings, NHRA

Dat er het een en ander speelde binnen het door sjeik Khalid Bin Hamad Al Thani (Qatar) gefinancierde en door Alan Johnson (USA) geleide Al-Anabi Racing was bij de laatste wedstrijd van het seizoen al duidelijk. De meest wilde geruchten deden de ronde waarbij zelfs geldproblemen en het volledig stoppen aan de orde kwamen. De geruchten werden nog eens extra gevoed toen Del Worsham een paar dagen na het behalen van de Top Fuel titel zijn afscheid als rijder bekend maakte om crewchief te worden bij Alexis DeJoria. De geruchtenstroom werd alleen maar erger toen vorige week de vrachtwagens van het team in volledig zwarte uitmonstering en zonder Al-Anabi logo’s werden gesignaleerd. Nog onverwachter dan het stoppen van Worsham kwam deze week de mededeling dat Larry Dixon en Al-Anabi Racing ieder hun eigen weg gaan. Dixon behaalde in 2010 de Top Fuel titel voor het team.

al_langdon
Shawn Langdon

Om verdere geruchten te ontzenuwen zijn binnen een paar uur de nieuwe piloten voor de Al-Anabi Top Fuelers bekendgemaakt. Shawn Langdon wordt de vervanger van Dixon. Langdon debuteerde in 2009 in de Top Fuel klasse en reed de afgelopen seizoenen de tweede auto van Morgan Lucas Racing. Mede door zijn uitstekende resultaten in de Sportsman klassen wordt de nu 29-jarige Langdon als een groot talent gezien.

al_balooshi
Khalid Balooshi

De plaats van Worsham wordt ingenomen door Khalid Balooshi. De 32 jarige, uit Doha, Qatar afkomstige rijder won afgelopen seizoen voor Al-Anabi Racing het NHRA Get Screened America Pro Mod Championship, het Arabian Drag Racing League Pro Mod Championship en werd tweede in het American Drag Racing League Pro Mod kampioenschap. Omdat Balooshi nog geen enkele Top Fuel ervaring had, is deze week meteen begonnen met een uitgebreid testprogramma, waarbij ook Langdon aanwezig was. Balooshi zette daarbij al een tijd van 3,86 seconden op de klokken en haalde een snelheid van 319 mph. De test vond plaats op West Palm Beach, Florida. Dat was ook de plaats waar de trailers van Al-Anabi waren gesignaleerd. Als verklaring voor het ontbreken van de bestickering werd gegeven, dat na een verbouwing de tijd te kort was om voor het vertrek naar Florida de auto’s van nieuwe logo’s te voorzien. Hoewel aan het begin van het seizoen al werd gefluisterd dat Balooshi uiteindelijk naar de Top Fuel klasse zou promoveren, kwam de aanstelling toch onverwacht, maar kan worden gezien in het licht van één van de hoofddoelen van teameigenaar sjeik Khalid Bin Hamad Al Thani, namelijk het internationale dragracen meer bekendheid geven in thuisland Qatar. Met de aanstelling van Balooshi gaat dat zeker lukken.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet