Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Top Fuel kampioen Del Worsham stopt

upd_nov_worsham

Nauwelijks een week na het behalen van zijn NHRA Top Fuel titel heeft Del Worsham bekendgemaakt een punt achter zijn 21-jarige dragrace-carrière te zetten. De NHRA Full Throttle Drag Racing Series zal het met ingang van volgend jaar ook moeten doen zonder Kenny Bernstein Racing. Dragrace-icoon Kenny Bernstein, die als rijder en daarna teameigenaar meer dan 30 jaar in de sport actief was, wil het rustiger aan gaan doen waardoor het team ophoudt te bestaan.

Tekst: Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings en NHRA

Del Worsham debuteerde in 1990, werd in 1991 gekozen tot ‘NHRA rookie of the year’ en pakte in 1992 de IHRA Funny Car titel. In zijn 21 jaren omvattende carrière schreef Worsham 33 NHRA wedstrijden op zijn naam, 25 in de Funny Car en 8 in de Top Fuel klasse. Totdat hij begin 2009 overstapte naar het nieuw opgerichte Al-Anabi Racing van Sjeik Khalid en Alan Johnson, runde Del Worsham samen met zijn vader een eigen Funny Car team. In 2009 en 2010 bemande Worsham de Funny Car van Al-Anabi, maar switchte begin 2011 naar de Top Fuel klasse toen het team besloot de Funny Car in te ruilen voor een tweede Top Fueler. In zijn eerste seizoen in deze koningsklasse won Worsham acht wedstrijden, pakte tijdens de afsluitende wedstrijd in Pomona de titel en werd daarmee de opvolger van zijn Al-Anabi-teamgenoot Larry Dixon. Naar nu blijkt was het ook de laatste wedstrijd van Worsham. Hoewel een officiële bevestiging nog ontbreekt wijst alles erop dat Worsham bij Kalitta Motorsports de crewchief wordt van Alexis DeJoria.

upd_nov_dejoria
Del Worsham wordt zeer waarschijnlijk de crewchief van deze combinatie

Wie volgend jaar de plaats van Worsham in de tweede Al-Anabi Top Fueler gaat innemen is nog niet bekend. Een paar weken geleden doken echter al de geruchten op dat Morgan Lucas zijn eigen team zou willen opheffen en met het ruim voldoende aanwezige sponsorgeld zou azen op een plek bij Al-Anabi Racing. Duidelijkheid zal op korte termijn volgen.

upd_nov_bernstein_a

Einde aan een tijdperk
Met het stoppen van Kenny Bernstein Racing wordt een belangrijk hoofdstuk in de Amerikaanse dragrace-geschiedenis afgesloten. Kenny Bernstein won in zijn meer dan 30-jarige carrière 69 NHRA wedstrijden en veroverde van 1985 tot en met 1988 vier keer op rij de NHRA Funny Car titel om daar in 1996 en 2001 nog twee NHRA Top Fuel kampioenschappen aan toe te voegen. Na het seizoen 2002 nam zijn zoon Brandon het stuur over waarna Kenny als teameigenaar nog eens 18 NHRA overwinningen op zijn conto mocht bijschrijven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet