Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Algemeen

Dragracing: Geen rustige tijden voor Tom van der Wijden

wijden_01

Dragracer Tom van der Wijden kan terugkijken op een druk en geslaagd seizoen. “De drie wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap vielen weliswaar door het slechte weer voor een groot deel letterlijk in het water, maar dat werd ruimschoots goedgemaakt door onze buitenlandse bezoekjes aan de NitrOlympX op Hockenheim en de National Finals op Santa Pod”, aldus de rijder van Step-a-Side Dragracing. Daarnaast bezocht Van der Wijden met zijn Goodridge Chevelle vele meetings en kwam ook nog drie keer voor demonstratieruns op Circuit Park Zandvoort en Dragstrip Drachten in actie.

Tekst: p.r. en Remco Scheelings
Foto’s: Remco Scheelings

Na in 2010 op een tweede respectievelijk vierde plaats te zijn geëindigd in de klassen Pro ET (sponsored by Step-a-Side USA-parts) en Super Street Car waren de verwachtingen voor 2011 bij Tom van der Wijden hooggespannen. Helaas werden alle drie de wedstrijden op de Dragstrip Drachten geplaagd door regen waardoor geen enkele eliminatieronde kon worden verreden en het kampioenschap beslist werd op basis van de resultaten uit de kwalificaties. In de klasse Pro ET, waar Van der Wijden zich dit jaar vooral op richtte, legde de rijder van Step-a-Side Dragracing beslag op een derde plaats. Daarmee eindigde Van der Wijden voor de derde keer op rij in de topdrie van het Open Nederlands Kampioenschap.

wijden_03

In de laatste wedstrijd van het seizoen waagde Van der Wijden voor het eerst de overstap van de Super Street Car naar de snellere Super Gas klasse (index 9,9 seconden) en hield zich in dit sterke veld meteen uitstekend staande. Met zijn tijd van 10,247 seconden (eindsnelheid 208 km/u) over de ¼ mijl was de Goodridge Chevelle dit jaar bovendien weer een halve seconde sneller dan in 2010.

wijden_04

Over de grenzen
Voor het eerst in haar bestaan maakte Step-a-Side Dragracing dit jaar ook de stap naar deelname aan enkele grote buitenlandse wedstrijden. Zo stond Van der Wijden aan de start bij de NitrOlympX op Hockenheim en de National Finals op Europa’s bekendste dragstrip Santa Pod. Voor demonstratieruns gaf Van der Wijden ook nog acte de presence bij American Sunday op Circuit Park Zandvoort en bij twee ‘streetlegal’ wedstrijden van de DHRA op de Dragstrip Drachten. Verder vertegenwoordigde het team zijn sponsors bij diverse meetings in Den Haag en Muiden. Kortom een meer dan gevuld seizoen voor Van der Wijden en zijn team. “Ik wil dan ook mijn hardwerkende crew bestaande uit Rob, Ferry, Willem, Vera en Leonie hartelijk bedanken voor hun enorme inzet gedurende dit lange en drukke jaar. Daarnaast wil ik mijn sponsors bedanken die dit allemaal mogelijk hebben gemaakt. Allereerst naamgevend teamsponsor Goodridge, Step-a-Side USA-parts, WVB Holland, JLM-personenvervoer, Underground Metalworks, Auto Performance, American Servicepoint en Mike H Exclusief transport”, aldus de snelle man uit ’s-Gravenzande.

wijden_05

Sneller
Inmiddels zijn de voorbereidingen voor 2012 alweer in volle gang. “Het doel voor 2012 is om over de kwartmijl in de 9 seconden te rijden. Een aantal onderdelen van de huidige combinatie is verkocht en in samenwerking met een Amerikaans contact wordt de nieuwe combinatie binnen de financiële mogelijkheden ge-upgrade. Vanwege de verwachte snellere tijden en hogere eindsnelheden worden de wheelybar en parachutes weer op de Goodridge Chevelle gemonteerd. Om ons nog professioneler te presenteren zijn we verder op zoek naar aanvullende sponsoring. De voorlopige kalender voor volgend jaar bestaat uit de drie wedstrijden voor het Open Nederlands Kampioenschap in Drachten en verder de NitrOlympX en twee keer Santa Pod”, meldt Van der Wijden tot slot over de ambitieuze plannen van Step-a-Side Dragracing voor 2012.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet